Презентація на тему ''Плоскостопість''

Про матеріал
Презентація на тему ''Плоскостопість'' підготована для здобувачів освіти 5-9 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виконала вчитель ЛФК Запорізької школи-інтернату 1 Людмила Володимирівна Леваднюк. ПЛОСКОСТОПІСТЬ

Номер слайду 2

Плоскостопість – поширена деформація, під час якої склепіння ніг  опущені. Такі порушення знижують пом’якшувальні властивості стопи і здатність людини утримувати рівновагу. Плоскі стопи втрачають амортизаційну функцію. У результаті цього збільшується навантаження на надп’ятково-гомілковий, колінний та кульшовий суглоби, а також хребет. Вони зношуються  набагато швидше. Це призводить до розвитку серйозних патологій. Без належного лікування захворювання розвивається та призводить до серйозних порушень опорно-рухового апарату. Тому важливо вчасно помітити перші симптоми плоскостопості.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Навіть на ранніх стадіях плоскостопість супроводжується втомою і болями в ногах, у попереково- крижовому відділі хребта. Це значно порушує працездатність людини. Через деформації стопи у дорослих і дітей розвивається  шаркаюча хода. Крім того, що це виглядає негарно, в результаті такої ходьби на підошвах швидко утворюються натоптиші і жорсткі мозолі. Вони викликають сильні болі при ходьбі. Такий сухий мозоль на стопі може буквально зробити пацієнта інвалідом, нездатним самостійно пересуватися. Видалення натоптишів (консервативне або хірургічне) не дає результату, оскільки через короткий час вони з’являються знову.

Номер слайду 5

Через порушення амортизуючої функції стопи, що відбувається при плоскостопості, починає перерозподілятися маса тіла. Вона змінюється таким чином, щоб максимально зменшити навантаження на підошви. В результаті основна вага тіла припадає на коліна, кульшові суглоби, хребет. Людина мимоволі відхиляється вперед при стоянні і ходьбі. Таке не фізіологічне положення тіла призводить до порушення роботи всіх внутрішніх органів. Згодом неправильна постава і хода стає нормою. Людина не помічає, як згинає свій хребет на догоду патології. Це не тільки призводить до прогресування плоскостопості, але і розвитку супутніх недуг. Згодом людині стає важко ходити, її турбують  болі в хребті  і попереку, а підібрати зручну пару взуття стає неможливо.

Номер слайду 6

ДЛЯ ЛІКУВАННЯ І ПРОФІЛАКТИКИ ПЛОСКОСТОПОСТІ НЕОБХІДНО: • ВИКОНУВАТИ СПЕЦІАЛЬНІ ВПРАВИ ДЛЯ СТОП • ХОДИТИ ПО НЕРІВНИМ ПОВЕРХНЯМ

pptx
Додано
8 червня
Переглядів
25
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку