Презентація на тему: "Правила поведінки в автономній ситуації"

Про матеріал
Дана методична розробка може бути використана у роботі класного керівника як додатковий матеріал. Можна розробити як пам'ятки для учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Правила поведінки в автономній ситуації

Номер слайду 2

ніколи не відкривайте двері незнайомцям. Пам’ятайте, злочинець може бути чоловіком, жінкою, навіть дитиною, називати себе ким завгодно; якщо у двері подзвонили, подивіться у вічко, відкривайте двері тільки тим людям, яких дуже добре знаєте (краще тільки рідним); часто злочинець може вимкнути світло в квартирі, закрити вічко. У цьому випадку відразу телефонуйте в міліцію, повідомте батьків, сусідів;5.1. Правила поведінки, коли виодин вдома: якщо намагаються відкрити двері, загрожують, негайно голосно викликайте міліцію; вийдіть на балкон, кричіть і кличте допомогу! якщо злочинці увірвалися в приміщення, не опирайтеся, виконуйте їхні вимоги, віддайте все, що вимагають. За будь – якої можливості тікайте з квартири і кличте на допомогу.

Номер слайду 3

якщо застрягли у ліфті, не намагайтесь вийти самостійно; зв’яжіться з диспетчером по переговорному пристрою в ліфті; якщо немає переговорного пристрою, стукайте і кличте на допомогу жителів будинку; якщо в ліфті погасло світло, не користуйтеся сірниками, запальничкою.5.2. Правила поведінки, коли виу під’їзді чи у ліфті: Перед тим, як увійти до під’їзду чи ліфту, добре роздивись навколо. Не заходь у ліфт із незнайомими, краще почекай чи йди пішки. Якщо в ліфт сідає незнайома людина, то не повертайся до неї спиною, краще стежити за її діями. Якщо незнайомець увійшов до ліфта після тебе і ти боїшся їхати з ним, натисни кнопку «Стоп», і тоді двері кабіни не закриються. Якщо ти відчуваєш небезпеку під час руху ліфта, натисни кнопку «Виклик диспетчера» і розкажи диспетчеру ситуацію. Це відверне увагу незнайомця, а може, і зовсім злякає його. Якщо на тебе напали у ліфті чи у під’їзді, голосно кричи про допомогу, дряпайся, кусайся й іншими діями відбивайся від нападника. Пам'ятайте!

Номер слайду 4

5.3. Правила поведінки, коли ви у катакомбах та підземних комунікаціях: уникайте відвідування цих місць заради цікавості; якщо потрапили у підземне спорудження, дайте очам звикнути до темряви; намагайтеся позначити свій шлях будь – якими позначками (шматок тканини, подряпини тощо); краще не «петляти» по катакомбах, а зупинитися і очікувати рятувальників; іноді вода, що тече у підземних комунікаціях, тече в напрямку до виходу. У містах існують підземні комунікації, в яких прокладають телефоні кабелі, труби водогону та каналізаційної системи. Це ніби підземні лабіринти. Тільки спеціалісти орієнтуються в них. Вхід і вихід зазвичай зачинені. Адже той, хто випадково потрапить туди, наразиться на небезпеку.Існують ще підземні катакомби і печери. Вони вражають красою і розмірами. Хоча природні печери та створені людиною катакомби захоплюють величчю, не варто ризикувати життям заради цікавості. Відвідувати катакомби і печери можна лише під час екскурсій. Розваги, ігри у катакомбах, підземних комунікаціях, печерах – небезпечні. Не заходь до катакомб, печер та підземних комунікацій!Це небезпечно для життя і здоров я!

Номер слайду 5

5.4. Правила поведінки з незнайомими людьми на вулиці: Будь ввічливим та привітним у спілкуванні з людьми. Тримайся подалі від незнайомих людей, які поводять себе не добре, уникай будь-яких розмов із ними. Не грайся на вулиці допізна. Якщо ти загубив батьків у незнайомому місці, стій там, де ти загубився. Якщо ти не можеш їх знайти, звернись про допомогу до міліціонера чи інших дорослих. Якщо ти відчуваєш, що хтось переслідує тебе, намагайся скритися від нього, але не заходь у безлюдні місця. Ніколи не погоджуйся йти з незнайомими людьми до чужого під’їзду, підвалу або інших безлюдних місць. Намагайся не показувати на вулиці серед великої кількості людей свої дорогі речі (мобільний телефон, гроші, інші коштовності). Не приймай від незнайомих людей ласощі, подарунки. Якщо біля тебе зупиняється авто і незнайома людина звертається з якимось проханням, головне – не підходь надто близько до машини. Якщо запитання тобі здаються сумнівними, то ввічливо скажи незнайомцю, що ти поспішаєш; ні в якому разі не сідай до машини, що б тобі не пропонували. Якщо ти бачиш на вулиці, у транспорті коробку, сумку, згорток, пакет – не чіпай їх.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Карєва Маргарита Вадимівна
    Дякую за чудову розробку! Подальших ВІам успіхів, шановна Наталіє!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горбач Поліна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
2715
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку