Презентація на тему:"Профілактика алкоголізму"

Про матеріал
Мета:підібрати інфориацію, як впливає алкоголізм на фізичний та психологічний розвиток підлітка;провести моніторинглве дослідження серед учнів;зробити висновки про шкідливість акоголізму на організм людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Підібрати історичні факти виникнення алкогольних напоїв у світі. Давайте замислимось! Алкоголізм – небезпечне захворювання, з чого починається? Підібрати інформацію , як впливає алкоголь на психічний і фізичний розвиток підлітків та провести моніторингове дослідження , в якому віці починають вживати. Подумайте про те, що чекає на нас в майбутньому, якщо ми будемо пити спиртне. Зробити висновки ,чи алкоголь - ворог здоров’я?    

Номер слайду 3

Чисті спирти почали добувати в VI-VII ст. Араби називали його "алькоголь", що означає "одурманюючий". Першу пляшку горілки виготовив араб Рачез в 860 році. Перегонка вина з метою одержати спирт різко посилила пияцтво. XVI ст. почалося масове завезення горілки й вина з-за кордону. За Івана IV і Бориса Годунова запроваджуються "царові кабаки", які давали багато грошей в державну скарбницю. А проте вже тоді були спроби обмеження вживання спиртних напоїв. Так, у 1652 році вийшов указ: "Продавати горілку по одній чарці людині". Заборонялося продавати вино ченцям, а також усім під час постів, у середу і неділю.

Номер слайду 4

До 11 років перше знайомство з алкоголем відбувається або випадково, або його дають "для апетиту", лікують вином, або ж дитина сама з цікавості куштує спиртне. У дещо старшому віці мотивом першого вживання алкоголю стають традиційні приводи: свято, день народження, гості. З 14-15 років з'являються такі приводи, як "незручно відставати від хлопців", "друзі умовили", "за компанію", "для хоробрості".

Номер слайду 5

Номер слайду 6

У здорової дитини не може бути потягу до спиртного. Навпаки, смак і запах алкоголю викликають у неї огиду. До вживання спиртних напоїв дітей штовхає цікавість, випивають у гостях з цікавості. Алкоголь, потрапляючи в організм дитини, швидко розноситься кров'ю по всьому тілу, доходить до мозку. Це викликає тяжкі симптоми отруєння

Номер слайду 7

Для питущих підлітків характерні нещирість, розв'язність, хвастощі, які легко змінюються пригніченістю, безпорадністю, пасивною схильністю до підкорення. Алкоголь призводить до безпричинних змін настрою, вибухів радості і люті.

Номер слайду 8

Доведено! Алкоголь з руйнівною силою діє на всі органи і системи людини. Звичайний шлях надходження алкоголю в організм - через шлунково-кишковий тракт. 20% прийнятого алкоголю всмоктується у шлунку, а решта 80% - у тонкому кишечнику. Потрапляючи у шлунок, він негативно впливає на його оболонку і безпосередньо через центральну нервову систему - на всю травну функцію. Особливо шкідливий етиловий спирт для печінки. Із невеликою кількістю спирту, який надходить ззовні, ферменти печінки впораються, хоча і з певним напруженням.

Номер слайду 9

Систематичне вживання алкоголю призводить до пришвидшення біологічного старіння. Тривалість життя алкоголіка в середньому на 15 років менша за середньостатистичну. Діти, зачаті у нетверезому стані, і діти п'яниць народжуються із фізичними вадами, вони повільніше ростуть, у них спостерігається розумова відсталість.

Номер слайду 10

Ваше здоров'я - у ваших руках. Наш клас - за здоровий спосіб життя, Іде в світле, прекрасне, нове майбуття. Ми хочемо жити найкращим життям, Тому кожен учень у школі затям: Пиятика згубна, до добра не веде, Тягне в болото, підніжку дає, Розум забирає, на "подвиги" пхає, А п 'яниця опісля тяжко зітхає. Куріння не стиль, не мода, не клас. Куріння - це лиш заборона для нас. І що ж ти такого в курінні знайдеш, Нічого лише, сам себе ти уб'єш. Як хочеш сховатись, втікти від сім'ї, Забути всі біди й проблеми свої - В наркотиках відповіді ти не шукай, А краще сідай і книги читай. Спокуса це справді велика для нас, Але краще думай про нинішній час, Про школу, сім 'ю та про цінність життя, Не бійся дивитись в своє майбуття.

Номер слайду 11

Ми дізналися про шкідливість, якої зазнають організм, психіка від вживання алкоголю. Подумали про те, що чекає на нас в майбутньому, якщо ми будемо пити спиртне. У важкі хвилини згадаємо слова Джека Лондона: "Хмільне завжди простягає руку, коли нас спіткала невдача, коли ми підупадаємо в силі, коли й стомлені, і вказує надзвичайно легкий вихід з такого становища. Але обіцянки ці фальшиві: під впливом хмільного ми втрачаємо справжнє уявлення про цінність речей". Ми все зважили та зробиле ще одне зусилля і вирішили ніколи не торкатися чарки. Пам'ятайте: здоров'я, справжня радість життя і щастя не сумісні з спиртними напоями.

Номер слайду 12

ppt
Додано
11 липня 2020
Переглядів
1509
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку