Презентація на тему. Різноманітність земноводних, їх значення в природі та в житті людини.

Про матеріал
Презентація на тему. Різноманітність земноводних, їх значення в природі та в житті людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Біологічний диктант. Закінчити речення. 1.Хордові хребетні холоднокровні тварини, в яких розмноження і розвиток повязане з водним середовищем – це..... 2. Тіло земноводних поділяється на відділи.... 3. На голові знаходяться..... 4. Хребет складається з таких відділів.... 5. Серце у земноводних.... 6. Органи дихання – це... 7. Розвиток у більшості амфібій.... 8. Личинка амфібій, пристосована до водного способу життя – це....

Номер слайду 2

Відповіді 1 земноводні або амфібії. 2 голову тулуб і хвіст ( лише у хвостатих і безногих земноводних). 3 очі, ніздрі, рот,барабанна перетинка. 4 шийний, тулубовий, крижовий і хвостовий. 5 трикамерне. 6 легені. 7 непрямий. 8 пуголовок.

Номер слайду 3

Запишіть назви структур внутрішньої будови жаби, що позначені на малюнку цифрами.

Номер слайду 4

Тема Різноманітність земноводних, їх значення в природі та в житті людини.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Клас Земноводні або Амфібії, їх характерні особливості та представники. Ряди земноводних Характерні особливості Представники 1. Ряд Хвостаті 2.Ряд Безхвості 3. Ряд Безногі

Номер слайду 7

Завдання для груп 1 – група. Ряд Хвостаті. Які характерні особливості їх та представники? 2. – група. Ряд Безхвості 3. – група. Ряд Безногі.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Тритон альпійський

Номер слайду 12

Тритон звичайний

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Жаба їстівна

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Кумка червоночерева

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Запитання Хто такі земноводні аба амфібії? Як класифікують амфібій? Назвіть представників ряду Хвостаті, Ряду Безхвості та ряду Безногі. Яке значення амфібій в природі та в житті людини?

Номер слайду 22

Яка тварина в цьому ряді є зайвою й чому: саламандра карпатська, тритон звичайний, квакша, ящірка прудка, червуга кільчаста.

Номер слайду 23

Тести 1. До Хвостатих земноводних належать а) саламандра; б) квакша; в) червуга кільчаста. 2.До Безхвостих земноводних належать а) тритон; б) ропуха; в) рибозмій. 3. До Безногих земноводних належать а) червуга кільчаста; б)протеї; в) кумки. 4.Група земноводних з червоподібним вираженим тілом й позбавлене кінцівок і хвоста це а) безхвості; б) безногі; в) хвостаті. 5.Група земноводних у яких є добре виражений хвостовий відділ це а) хвостаті; б) безхвості; в) безногі. 6.Земноводні з коротким тілом, у яких хвостовий відділ не виражений- це а) безногі; б) хвостаті; в) безхвості.

Номер слайду 24

Відповіді 1. А 2. Б 3. А 4. Б 5. А 6. В.

Номер слайду 25

Закінчити речення Я на уроці дізнався про.... Мені сподобалося.... Мені не сподобалось.... Від наступного уроку я чекаю....

Номер слайду 26

Домашнє завдання Опрацювати параграф 27, повторити 26. Виконати завдання стор.120. Діяльність. Навчаємося пізнавати. Підготувати цікаві повідомлення про змій, крокодилів і черепах.

ppt
Додав(-ла)
Глібчук Наталя
Додано
29 квітня 2020
Переглядів
3941
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку