Презентація на тему "Розвиток Київської Русі за часів Ярославичів" 7 клас

Про матеріал
Презентація на тему "Розвиток Київської Русі за часів Ярославичів. любецьки з їзд князів" для роботи з учнями 7 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Київська держава Історія України

Номер слайду 2

Система ротації Ярослава Мудрого Передача влади від батька до сина, відмова від вотчинного принципу престонаслідування. Вотчина – передача землі і престолу від батька до сина. Ізяслав – Київ Всеволод - Чернігів Святослав - Переяслав

Номер слайду 3

Правління Ярославичів 1054—1073 рр.— правління тріумвірату Ярославичів у складі князів Ізяслава київського, Святослава чернігівського та Всеволода переяславського. 1072 р.— Вишгородський з’їзд князів, збірника законів «Правда Ярославичів».

Номер слайду 4

В 1097 р. в м. Любечі відбувся з’їзд руських князів: повернення до вотчиного принципу наслідування земель. Князі домовлялися припинити міжусобиці і об’єднати сили у боротьбі з половцями.

Номер слайду 5

- племена тюркського походження, які жили на території сучасного Казахстану. Протягом 150 років нападали на Русь. Найбільше визначився в боротьбі з половцями князь Мономах. 1068 р.— перший великий напад половців на Русь і розгром ними руського війська на річці Альта.

Номер слайду 6

1113 - 1125 рр. Великий князь київський. Вічем киян запрошений на великокнязівський престол. Здійснив ряд вдалих походів проти половців (1103, 1109, 1110, 1111). Збірка законів “Статут Володимира Мономаха” Написав твір “Повчання дітям”

Номер слайду 7

Мономах востаннє об’єднав Київську Русь, підняв її міжнародний авторитет. Ще за його сина Мстислава (1125-1132 рр.) вона залишалася єдиною, а після його смерті остаточно розпалася.

Номер слайду 8

Роздробленість Київської Русі Феодальна роздробленість  — поділ держави на окремі володіння, які не визнавали централізованої влади. Причини роздробленості: великі простори держави; етнічна неоднорідність населення; панування натурального господарства; занепад торгового шляху “із варяг у греки”; постійні напади кочовиків.

Номер слайду 9

Роздробленість Київської Русь Україна формувалася на основі Київського, Чернігівського, Переяславського, Галицького та Волинського князівств 1187р.- вперше зустрічається назва “Україна” в писемних джерелах. Українська народність формувалася на основі полян, деревлян, сіверян, тиверців, уличів, білих хорватів, волинян

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кривко Наталія Юріївна
    Добрий день. На 2 слайді помилка. Правильно - Святослав правив у Чернігові, а Всеволод у Переяславі.
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
28 листопада 2020
Переглядів
4122
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку