Презентація на тему "Сертифікація 2022"

Про матеріал
У цій презентації я хочу поділитися своїм досвідом проходження сертифікайії у 2022 році. Основні етапи сертифікації. Плюси та мінуси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Педагогічний досвід- підґрунтя, на якому зростає професійна майстерність. З досвіду Тішечко Н. С.rrrr

Номер слайду 2

У 2022 році я успішно пройшла сертифікацію педагогічних працівників відповіднодо професійного стандарту «Вчитель початкових класів закладу загальноїсередньої освіти»

Номер слайду 3

Тому сьогодні хотіла б поділитись з вами своїм досвідом і враженнями. Це був цікавий досвід, ще одна перемога над собою, подолання нової сходинки у професії вчителя!

Номер слайду 4

Звісно, проходити сертифікацію в умовах війни – це складний виклик. Тривоги і вимкнення світла створили певні труднощі під час проходження сертифікації. Але ми з вами знаємо, що вчителі неймовірні і здатні впоратись з будь-якими труднощами.

Номер слайду 5

Що таке сертифікація педагогічних працівників?Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що здійснюється шляхом незалежного тестування, самооцінювання та вивчення практичного досвіду роботи.(З першої сертифікації 2019 ці етапи дещо змінились)

Номер слайду 6

У 2022році сертифікація проходила під девізом «Безпека, доступність, мобільність». Безпека – адже її учасники й організатори можуть перебувати у безпечних місцях, є план дій під час повітряної тривоги. Доступність – усі матеріали є максимально доступними. Мобільність – етап вивчення досвіду проходитиме упродовж одного дня (минулоріч – два дні) у період між 12 жовтня та 18 листопада.

Номер слайду 7

3 основні засади, на яких ґрунтується Сертифікація: Добровільність1 Роботу вчителів оцінюють освітяни, а не чиновники2 Непроходження сертифікації не несе жодних наслідків33

Номер слайду 8

Для себе я обрала девіз: «Рухатись маленькими кроками»Крок 1. Реєстрація

Номер слайду 9

Реєстрація. Процес реєстрації кожного року відбувається в різний час. За інформацією можна слідкувати на сайті УКРАЇНСЬКОГО ЦЕНТРУ ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

Номер слайду 10

У 2022 році реєстрація тривала з 1-15 серпня 2022 року і проводилась у два етапи:основний етап (01–08 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіонудодатковий етап (09–15 серпня) – у межах загальної граничної кількості (2500 вчителів)

Номер слайду 11

Із запланованих 2500 місць сертифікацію пройшли 1335 осіб

Номер слайду 12

Сертифікація 2023 Відповідно до наказу МОН участь у сертифікації зможуть узяти не лише вчителі початкової школи (не більше 1500), а й по 500 вчителів математики і української мови та літератури, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту у першому циклі базової загальної середньої освіти.

Номер слайду 13

Реєстрація вчителів початкової школи для проходження сертифікації триватиме з 30 січня до 13 лютого 2023 року й відбуватиметься у два етапи:основний (30 січня – 05 лютого) – у межах граничної кількості для кожного регіону;додатковий (06 – 13 лютого) – у межах загальної граничної кількості. Реєстрація вчителів математики та української мови і літератури триватиме протягом 01–11 серпня:основний етап (01–07 серпня) – у межах граничної кількості для кожного регіону;додатковий етап (07–11 серпня) – у межах загальної граничної кількості.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Щоб зареєструватися, треба Ознайомитися з Положенням про сертифікацію педагогічних працівників 1 Підготувати необхідні документи2 Створити й оформити реєстраційну картку-заяву, скориставшись спеціальним сервісом.33 Сформувати комплект реєстраційних документів44 Надіслати комплект документів рекомендованим поштовим відправленням до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти або подати нарочно5

Номер слайду 16

Керівникам закладу освіти має: Видати довідку із закладу освіти педагогічному працівнику, який реєструється для проходження сертифікації, з інформацією про:прізвище, ім’я, по батькові (у разі наявності)назву посади з уточненням фаху, за яким працює, а також того, чи є відповідна посада його основним місцем роботизагальний стаж педагогічної роботистаж роботи на займаній посадіспеціальність згідно з дипломомкваліфікаційну категоріюпедагогічне звання (за наявності) (п.8 Положення про сертифікацію педагогічних працівників)

Номер слайду 17

Регіональний центр надсилатиме рекомендованим поштовим відправленням на зазначену в реєстраційній картці-заяві адресу повідомлення про результати реєстрації, а зареєстрованим учасникам — логін та пін-код доступу до кабінету учасника сертифікації на сайті УЦОЯО.

Номер слайду 18

Крок 2. Незалежне тестування. Незалежне тестування —це один із трьох інструментів сертифікації вчителів початкових класів, за допомогою якого перевіряють фахові знання й когнітивні вміння як складові професійної компетентності вчителя початкової школи відповідно до його трудових функцій.

Номер слайду 19

1. Незалежне тестування. (проводить Український та регіональні центри оцінювання якості освіти);У 2022 році незалежне тестування вчителів початкової школи відбулося 10 вересня.Інформацію про місце, дату та час проведення незалежного тестування зазначено в листі-виклику, який розміщено в кабінеті учасника сертифікації.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Виклики і труднощі цього етапу в сучасних умовах. Це єдиний етап, який проводиться не дистанційно і потребує очної явки вчителя до місця проведення тестування. Під час тривоги зошити залишаються в класі, а вчителі перебувають без них в укритті. Таким чином час проведення може збільшитись від 3 до 5 годин ( у цьому році в Дніпрі було 2 тривоги загальною тривалістю майже 2 години)

Номер слайду 22

Результати тестування. Через два тижні результати тестування з’являться у вашому особистому кабінетіАле ви і самі раніше можете оцінити свою роботу. Через кілька днів після тестування ЦЕНТР ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ публікує відео з правильними відповідями і поясненнями. Погоровий бал тестування 60 із 100.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Крок 3. Самооцінювання педагогічної майстерностіДругий етап пройшов із 3 по 6 жовтня. Його «родзинка» – використання інформаційно-аналітичної системи Evalu. Ed. Учасники заповнювали анкети самооцінювання і за три дні отримали візуалізовану інформацію про стан сформованості компетентностей.

Номер слайду 25

Другий етап дає змогу підготуватися до третього. У вчителів є проміжок часу між об’єктивним самооцінюванням та оцінюванням, щоб «підтягнути» ті компетентності, які перебувають ще не на тому рівні, який вони хотіли б мати.

Номер слайду 26

У 2022 році скасували обов’язкове анкетування голів методичних об’єднань педагогів-учасників та керівників їхніх навчальних закладів.

Номер слайду 27

Вивчення практичного досвіду педагога. Самопрезентація. Спостереження за навчальним заняттям. Самоаналіз урокуІнтерв’ю

Номер слайду 28

Крок 4 Самопрезентація. До початку третього етапу бажано вже мати всі необхідні матеріали для самопрезентації (сертифікати, фото, відео)Самопрезентацію можна зробити у довільному форматі – презентації, відеопрезентації, прямого ефіру зі шкільного освітнього середовища тощо. Учителі могли обрати найзручніший для себе формат. (6-10 хвилин)

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Вивчення практичного досвіду. Усе вивчення відбувається упродовж одного дня. Учасники сертифікації не пізніше ніж за три робочі дні й не раніше ніж за п’ять робочих днів отримують повідомлення про те, в який із днів відбуватиметься вивчення досвіду. Учасник сертифікації може здійснювати свою діяльність або безпосередньо в закладі освіти, або дистанційно.

Номер слайду 31

Вивчення практичного досвіду. Щонайменше експерти мають відвідати один урок і послухати самоаналіз цього уроку. Після відвідування уроку та самоаналізу відбувається інтерв’ю з експертами онлайн. Експерти протягом певного часу (до 40 хвилин) задають питання, які в них виникають, щодо вашої роботи чи професійного досвіду, чи загальних знань з методики і т.д

Номер слайду 32

Рішенням комісії Державної служби якості освіти України визначено, що за результатами вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації пороговий бал становить 122 бали.1171 вчитель початкових класів з усіх областей України подолали пороговий бал та отримають сертифікати.

Номер слайду 33

Для вчителя, що успішно пройшов сертифікацію:

Номер слайду 34

В 2023 році пройти сертифікацію матимуть змогу також вчителі української мови та літератури та вчителі математики

Номер слайду 35

Разом ми сильні та непереможні!Бажаю всім впевненості та віри у свої сили, творчого натхнення та наснаги.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
1775
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку