Презентація на тему "Спальний мішок"

Про матеріал
Презентація на тему "Спальний мішок" Презентація представлена для Біології , Природознавства ,Туризм
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спальник. Виконали. Студентки 1 ЖББСтеба Діана. Нагорняк Діана

Номер слайду 2

Спальник Спальник, спальний мішок — предмет похідного побуту, призначений для відпочинку і сну, має форму кокона і використовується туристами, альпіністами, рідше водіями-далекобійниками і військовими підрозділами в похідних умовах. Форма спального мішка забезпечує кращу ізоляцію від холоду ніж звичайне покривало а також додаткову амортизацію. Для кращої теплоізоляції і амортизації зазвичай укладається на каримат.

Номер слайду 3

Як обрати спальний мішок? До вибору спального мішка потрібно підходити з особливою увагою. По-перше, від нього напряму залежить комфорт вашого сну, а отже самопочуття протягом походу. По-друге, правильний спальник — це не лише комфорт, а й ваше здоров’я, а часом й життя. Якщо знехтувати показником температури комфорту на користь меншої ваги та об’єму, можна отримати серйозне переохолодження. Важливо також, щоб не купувати одразу ж наймодніший та найдорожчий адже ніхто не знає, чи стане туризм для нього справою всього життя, чи пройде як мимовільне захоплення.  Можна почати із чогось простішого, а в подальшому перейти на більш професійне. Як правило, кожен виробник має у своєму асортименті базові моделі спальників, які зроблені так само якісно, як і флагманські моделі, проте із бюджетніших матеріалів.

Номер слайду 4

Форма спальних мішківтакий варіант звужений в ногах і робиться за формою людини, від того здається що спиш у коконі. Такі спальні мішки трохи легше і компактніші. Що стосується зручності, то ніяких проблем з використанням таких моделей під час сну немає, головне правильно вибрати під свій зріст і вагу. в формі кокона. Спальний мішок прямокутної форми або спальник ковдра У більшості це літні моделі, особливість яких в тому, що вони розстібаються по периметру і стають як ковдру. Особливо зручно влітку просто ховатися таким ковдрою. Ці моделі можуть бути з капюшоном і без.

Номер слайду 5

у вигляді комбінезона. Самий поки мало поширений варіант але цікавий. В такому спальнику ви можете спати як вам зручно, він не сковує рухів і дозволить вам спати як завгодно в межах свого килимка.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Наповнювач Спальні мішки в переважній більшості виготовляють з синтетичних наповнювачів і синтепона. Синтепон застосовують в найдешевших спальниках. В дорожчих використовують натуральний пух. Сам пух ділитися за таким показником як Fill power, і чим вище він у моделі, тим якіснішим вважається пух. Fill power це показник обсягу на одиницю маси, іншими словами наскільки сильно пух в спальному мішку збільшується в об'ємі, і ось ця маса пуху по відношенню до обсягу і буде нашим FP. Хорошим показником вважається 650 і вище, дорогі моделі це 850-900 та вище. Такі мішки легкі, дуже теплі і швидко приймають потрібний обсяг при витягуванні з компресійного чохла.

Номер слайду 8

Температура комфорту спального мішка Позначки температури містяться на спальних мішках. T comfort - це мінімальна температура при якій середньостатистична жінка матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду. T limit - це мінімальна температура при якій середньостатистичний чоловік матиме комфортний сон протягом 8 годин і не прокинеться від холоду. T extreme - мінімально можлива температура, при якій людина не отримає гіпотермію (переохолодження), але повноцінно спати точно не буде. За цим параметром спальник вибирати не рекомендується. T max - не на всіх спальниках є цей параметр, він показує максимально можливу температуру для чоловіка, при якій він буде мати нормальний сон протягом 8 годин.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Розміри спальника

Номер слайду 11

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

pptx
Додав(-ла)
Стеба Діана
Додано
15 березня 2022
Переглядів
375
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку