ПРЕЗЕНТАЦІЯ на тему:«Тестування як інструмент моніторингу фізичної підготовленості вихованок на заняттях гуртка фітнес-аеробіки»

Про матеріал
ПОНЯТТЯ «ФІЗИЧНА ПІДГОТОВЛЕНІСТЬ» Фізична підготовленість - це результат фізичної підготовки, досягнута завдяки виконанню рухових дій. Оцінка фізичної підготовленості функціональних можливостей різних систем організму: серцево-судинної, м'язової, дихальної. Крім того провести оцінку рівня фізичної підготовленості можна за допомогою визначення рівня розвитку фізичних якостей: сили, витривалості, швидкості, гнучкості та спритності. На початку та наприкінці навчального року в закладі проводиться тестування фізичного розвитку і підготовленості вихованців та як підсумок – моніторинг. Напевно, позитивна динаміка цих показників найкраще буде демонструвати якість проведення занять в будь-якому закладі. А знання учнів своїх показників фізичного розвитку і фізичної підготовленості дозволить сформувати усвідомлене ставлення до свого здоров'я і педагогічного процесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРЕЗЕНТАЦІЯ на тему:«Тестування як інструмент моніторингу фізичної підготовленості вихованокна заняттях гуртка фітнес-аеробіки»КОМУНАЛЬНИЙ ПОЗАШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД«ЦЕНТР СПОРТУ ДЛЯ ДІТЕЙ, ЮНАЦТВА ТА МОЛОДІ «ОЛІМП»КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИПідготувала завідувач відділу Яблонська Ірина Василівна

Номер слайду 2

ПОНЯТТЯ «ФІЗИЧНА ПІДГОТОВЛЕНІСТЬ»Фізична підготовленість - це результат фізичної підготовки, досягнута завдяки виконанню рухових дій. Оцінка фізичної підготовленості функціональних можливостей різних систем організму: серцево-судинної, м'язової, дихальної. Крім того провести оцінку рівня фізичної підготовленості можна за допомогою визначення рівня розвитку фізичних якостей: сили, витривалості, швидкості, гнучкості та спритності. На початку та наприкінці навчального року в закладі проводиться тестування фізичного розвитку і підготовленості вихованців та як підсумок – моніторинг.

Номер слайду 3

Провести оцінку фізичної підготовленості можна завдяки вивченню рівня функціональних можливостей різних систем організму: серцево-судинної, підготовленості може бути визначена завдяки визначенню рівня розвитку фізичних якостей: сили, витривалості, швидкості, гнучкості та спритності. Під фізичною підготовкою прийнято розуміти процес, в ході якого можна досягти того чи іншого рівня фізичної підготовленості. Завдяки фізичній підготовці зміцнюється здоров'я, досягається високий рівень фізичного розвитку, виховуються необхідні людині фізичні якості. Фізичну підготовку прийнято ділити на два види: спеціальна і загальна фізична. Спеціальна фізична підготовка спрямована на виховання окремих фізичних якостей, навичок і умінь, які є необхідними в обраних видах спорту. спеціальну фізичну підготовку необхідно проводити систематично, це в свою чергу допоможе людині ефективно підготуватися до змагань. Засобами спеціальної фізичної підготовки є спеціальні елементи і вправи. Основними видами засобів, які застосовуються в загальній фізичної підготовки є: гімнастика, плавання, легка атлетика, спортивні ігри.

Номер слайду 4

ПЕДАГОГІЧНИЙ КОНТРОЛЬ В ПРОЦЕСІ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ. Як показує досвід, найбільш раціональної системою спостереження за станом рухової підготовленості вихованців є комплексна форма контролю у вигляді: поточного педагогічного контролю і системи моніторингових досліджень. Поточний педагогічний контроль здійснюється в рамках навчальної програми. Він включає набір тестів і контрольних вправ для оцінки ефективності проходження навчального матеріалу. Тести, в основі яких лежать рухові завдання, називають руховими або моторними. На практиці тестування виглядає наступним чином: вихованці виконують певне завдання; його результати порівнюються з нормативами, тобто з деякими належними показниками; порівняння дозволяє визначити, якою мірою випробуваний має досліджуваним властивістю.

Номер слайду 5

 «Тест - науково обгрунтований метод вимірювання якостей і властивостей особистості», а «педагогічний тест - це система завдань зростаючої складності і специфічної форми, що дозволяє якісно оцінити структуру та виміряти рівень знань» В. А. Аванесов. Відомо, що важливим компонентом стану здоров’я є рівень розвитку основних фізичних якостей, який, у певній мірі, визначає працездатність вихованок, він відіграє значну роль у всебічному і гармонійному розвиткові особистості, в досягненні високої стійкості організму до соціально-екологічних умов та в підвищенні адаптивних властивостей організму.

Номер слайду 6

ТЕСТУВАННЯ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ РІВНЯ ОСНОВНИХ ФІЗИЧНИХ ЯКОСТЕЙ ВИХОВАНОК ТА МОНІТОРИНГОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ Завдання моніторингового дослідження :1) Актуалізація значення моніторингу якості викладання методики своїх занять, використання різних форм і методів навчання.2) Виявлення рівня підготовки вихованок на початок навчального року, на початок другого півріччя .3) Забезпечення зворотної інформації про відповідність фактичних результатів діяльності освітньої системи та її кінцевих результатів.4) Надання рекомендацій стосовно визначення шляхів покращання якості фізичної підготовленості, спираючись на результати даного дослідження.

Номер слайду 7

Моніторингове дослідження виявлення рівня відбувалося методом тестування з трьох показників якостей розвитку фізичної підготовленості: гнучкість – сидячи на підлозі ноги нарізно нахили тулуба; витривалість – згинання та розгинання рук в упорі лежачи; координація – човниковий біг 4х9м. Таким чином завдання розроблялись з урахуванням мети і завдань. У проведеному дослідженні взяли участь 15 вихованок групи вищого рівня.

Номер слайду 8

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Тести для групи вищого рівня гурток фітнес-аеробіки% отриманих результатів достатнійсереднійнизький1.1 Гнучкість454015 1.2 Витривалість483913 1.3 Координація374617 Таблиця 1 (вересень 2018 року.)

Номер слайду 9

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Тести для групи вищого рівня гурток фітнес-аеробіки% отриманих результатівдостатнійсереднійнизький1.1 Гнучкість544151.2 Витривалість 603911.3 Координація44542 Таблиця 2 (січень2019р.)

Номер слайду 10

ВИСНОВКИБули підібрані тести, за допомогою яких проводилась оцінка таких фізичних якостей: витривалість, швидкість, гнучкість, сила, швидкість. Пропоновані тести прості, об'єктивні, не вимагають для проведення спеціального обладнання, не складні по техніці і доступні для кожної дитини. Застосування одних і тих же тестів протягом всіх років перебування вихованців у закладі дозволяє простежити за динамікою їх фізичної підготовленості, порівнювати, аналізувати показники кожного виховнаця і, таким чином, вести систематичний контроль за рівнем фізичної підготовленості. Порівняльний аналіз результатів тестування показників фізичної підготовленості вихованок станом на вересень 2018 року та січень 2019 року показав, що після проведення занять фітнес-аеробіки з використанням фітболів рівень всіх фізичних якостей у різній мірі покращився. Це доводить ефективність впливу розробленої методики занять з фітболам на показники фізичного розвитку.

pptx
Додано
26 травня 2020
Переглядів
1362
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку