Презентація на тему "Толерантність"

Про матеріал

Презентація на тему "Толерантність" є додатком до розробки виховної години у класі. Цікаві факти-картинки допоможуть краще усвідомити це поняття. Приємного перегляду!

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Толерантность Толерантність та терпимість

Номер слайду 2

“Чим ми схожі?”

Номер слайду 3

Троянська війна

Номер слайду 4

Хрестові походи

Номер слайду 5

Друга світова війна

Номер слайду 6

Сьогодення… АТО…

Номер слайду 7

Толерантність англійською мовою – готовність і здатність без протесту сприймати особистість або подію; французькою – повага свободи іншого, його способи думки, поведінки, політичних і релігійних поглядів; китайською - уміння дозволяти, допускати, проявляти терпимість до інших; арабською – прощення, поблажливість, прихильність до інших; перською – терпіння, витривалість, готовність до примирення; українською - здатність терпіти щось або когось, бути стриманим, стійким.

Номер слайду 8

Термін «толерантність» походить з латинської й означає різновид взаємодії та взаємовідносин між окремими людьми на основі взаємоповаги.

Номер слайду 9

расизм (дискриминация представителей определенной расы на основе предпосылки, что одни расы превосходят другие); •  ксенофобия в форме этнофобий (антисемитизм, кавказофобия и др.), религиозных фобий, мигрантофобии (неприязнь к представителям других культур и групп, убеждение в том, что "чужаки" вредны для общества, преследование "чужаков"); •  национализм (убеждение в превосходстве своей нации над другими и в том, что своя нация обладает большим объемом прав); •  фашизм (реакционный антидемократический режим, для которого характерны крайние формы насилия и массовый террор); Толерантність – терпіння до чужих думок, поведінки, повага до національних і культурних відмінностей, прагнення до взаєморозуміння між народами світу.

Номер слайду 10

Тест “Чи толерантна я людина?” Якщо в тебе майже всі “б”: ти проявляєш високу толерантність. У майбутньому будеш відповідальним, активним провідником миру в усьому світі. Розкажи друзям, як тобі це вдається.

Номер слайду 11

Якщо в тебе 3-7 “б”: ти не дуже толерантний, намагаєшся завжди нав’язати свої ідеї. Але ти допитливий, маєш добру уяву. Використовуй ці якості для боротьби з нетерпимістю.

Номер слайду 12

Толерантность Якщо в тебе менше, ніж 3 “б”: ти зовсім не толерантний. Якби ти був більшим оптимістом і тобі подобалося вести дискусії, ти став би більш щасливим. Намагайся прикладати для цього більше зусиль.

Номер слайду 13

Толерантность Толерантність

Номер слайду 14

Толерантность “Мішечок порад” будьте готові до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні; навчіться сприймати людей такими, якими вони є, не намагайтеся змінити в них те, що вам не подобається; цінуйте в кожній людині особистість і поважайте її думки, почуття, переконання, незалежно від того, чи співпадають вони з вашими; зберігайте “своє обличчя”, знайдіть себе і за будь-яких обставин залишайтеся собою.

Номер слайду 15

Толерантность Правила толерантного спілкування: бути завжди уважним; буди терпимим у спорі й аргументувати свою думку; бути гуманним і милосердним; не ображати співрозмовника.

Номер слайду 16

Толерантность “Перед великим розумом я схиляю голову, перед великим серцем я стаю на коліна” Й.В.Гете, німецький поет

ppt
Додано
1 квітня 2018
Переглядів
2896
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку