Презентація на тему: "Туризм"

Про матеріал
Презентація на тему "туризм". Основні етапи розвитку туризму. Туризм в україні. Негативний вплив туризму на країну.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Туризм

Номер слайду 2

Тури́зм — це тимчасовий виїзд особи з місця постійного проживання в оздоровчих, пізнавальних, професійно-ділових чи інших цілях без здійснення оплачуваної діяльності в місці перебування.

Номер слайду 3

Історія туризму: Всю історію розвитку туризму можна розділити на чотири основні етапи: Перший — з найдавніших часів до 1841 року — це початковий етап розвитку туризму. Другий — з 1841 року до 1914 року — етап становлення організованого туризму. Третій — з 1914 року до 1945 року — формування індустрії туризму. Четвертий — з 1945 року до наших днів — етап масового туризму та глобалізації туристичної індустрії.

Номер слайду 4

Характерні риси першого етапу розвитку туризму: Розвиток торгівліРозвиток різних релігій. Розвиток культури і мистецтва. Пізнання людиною природи. Збільшення частки вільного часу

Номер слайду 5

У стародавньому світі основними мотивами подорожей були:торгівля;загарбання нових територій;прочанство;пізнавальні потреби;лікування;розваги

Номер слайду 6

Період з 1918 до 1929 рр. більшість істориків вважає «золотим десятиліттям» розвитку краєзнавства та екскурсійної діяльності в Радянському Союзі. У наступні десять років також швидко розвивалися організаційні форми туристичної діяльності в СРСР, поширювався самодіяльний туризм. ВТО - провідна спеціалізована міжнародна міжурядова організація у сфері подорожей та туризму, що діє під патронатом ООН. 27 вересня 1975 р. було прийнято статут ВТО. Згідно зі статутом ВТО, основними цілями є:стимулювання розвитку туризму як засобу росту економічних показників;розвиток туризму як чинника миру та взаємного співробітництва між країнами;реалізація посередництвом туризму прав людини на відпочинок і свободу пересування незалежно від раси, статі, мови та релігії;зосередження уваги на країнах, що розвиваються, в сфері туризму;проведення науково-дослідної роботи в сфері туризму.

Номер слайду 7

Різновиди туризму: За географічним принципом: Внутрішній. Міжнародний. За напрямком туристичного потоку: В'їзний. Виїзний. За метою поїздки: Рекреаційно-оздоровчий. Розважальний туризм. Подієвий туризм. Професійно-діловий туризм. Науково-пізнавальний (конгресний)Спортивний відпочинок. Шоп-тури. Пригодницький (екстремальний)Паломницько-релігійний. Ностальгічний. Екотуризм. Екзотичний. Елітарний. За джерелом фінансування: Соціальний. Комерційний. За способом пересування: Пішохідний. Авіаційний. Морський. Річковий. Автотуризм. Залізничний. Велосипедний. Лижний. Гужовий. Змішаний.

Номер слайду 8

Функції туризму: Рекреаційна. Соціальна. Культурна. Екологічна. Економічна. Просвітницька. Виховна. Релігійна. Гуманітарна

Номер слайду 9

Туризм в УкраїніЗгідно рейтингу Всесвітньої Організації Туризму, Україна займає 8 місце у світі за кількістю туристичних візитів. Туризм в Україні може і повинен стати сферою реалізації ринкових механізмів, джерелом поповнення державного та місцевих бюджетів, засобом загальнодоступного і повноцінного відпочинку та оздоровлення, а також ознайомлення з історико-культурною спадщиною та сьогоденням нашого народу і держави. Пріоритетним видом туризму для України залишається іноземний (в'їзний) туризм як вагомий чинник поповнення валютними надходженнями державної скарбниці та створення додаткових робочих місць.

Номер слайду 10

Негативний вплив туризму: За кордоном про негативний вплив туризму багато пишуть і говорять, і там навіть створюються «опозиційні» туризму організації. Зокрема, англійська організація Tourism Concern[6] («Стурбованість туризмом»), заснована в 1989, співпрацює з урядами і проводить широку роз'яснювальну роботу серед місцевого населення про зворотний бік «хлібосольного» бізнесу. Недарма туризм зараховують до індустрії, адже він робить негативний вплив на довкілля в тій же мірі, що й інші види промисловості. Шум, тверді відходи, сміття, стічні води, забруднення повітря створюють санітарні проблеми і впливають на здоров'я місцевого населення.

Номер слайду 11

Небезпека туризму: Головними факторами, що створюють небезпеку від туризму, є: Непорядність турфірм, що організують відпочинок. Вулична злочинність, масові заворушення у місці перебування туриста. ДТП на дорогах. Небезпечні природні фактори у місці перебування туриста (неякісна питна вода, урагани, землетруси, небезпечні риби у морі тощо)

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
8017
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку