Презентація на тему: "Учимося самостійно".

Про матеріал
Презентація на тему: "Учимося самостійно". Містить сновні поняття і терміни::Освітній простір,засоби навчання, сприятливі умови. 5 клас НУШ Підручник Воронцова
Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 10. Тема: Учимося самостійно

Номер слайду 2

Основні поняття і терміни: ОСВІТНІЙ ПРОСТІРЗАСОБИ НАВЧАННЯСПРИЯТЛИВІ УМОВИ

Номер слайду 3

У цьому параграфі ви:1. навчитеся організовувати своє робоче місце; 2. проаналізуєте, що допомагає і що заважає навчанню; 3. обговорите, які існують допоміжні засоби для навчання.

Номер слайду 4

Навчаємося вдома. Домашні завдання - одна з найважливіших складових навчання. Вони допомагають учителям перевірити ваші досягнення, а вам - закріпити те, що вивчали на уроках

Номер слайду 5

Розгляньте таблицю і обговоріть, чому деякі речі допомагають працювати швидше, а деякі — заважають.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Перейдіть за QR-кодом і визначте, які твердження про виконання домашнього завдання істинні, а які — хибні.

Номер слайду 8

ДБАЄМО ПРО ОСВІТНІЙ ПРОСТІРОхайне і правильно облаштоване робоче місце допомагає швидше зробити уроки. Розгляньте таке робоче місце на мал. 29.

Номер слайду 9

Добираємо помічників у навчанніКоли не можете упоратись із завданням, зверніться по допомогу. Наприклад, зателефонуйте однокласникам/ однокласницям. Та якщо ви любите побалакати, краще не торкайтеся телефону. Зробіть завдання, як зумієте, і переходьте до наступного.

Номер слайду 10

Також у пригоді вам стане інтернет, де можна знайти різну інформацію, скористатися онлайн-енциклопедіями, подивитися навчальне відео.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вчасно відпочиваємо. Ніхто не здатний бути увесь час зосередженим. Якщо відчуваєте, що не можете пригадати щойно прочитане, -робіть перерву. Зазвичай достатньо 15 хвилин після кожної години занять. Та коли захопилися роботою, можна перепочити й пізніше.

Номер слайду 13

Під час перерви:1. змініть місце перебування - вийдіть із кімнати, пройдіться квартирою чи навколо будинку; 2.змініть вид праці - допоможіть рідним (вимийте тарілки, винесіть сміття чи зробіть іще щось корисне);3.можете попоїсти, випити чаю, поговорити з домашніми; у жодному разі не вмикайте телевізор або комп’ютерну гру!

Номер слайду 14

Фільм, мультфільм, гра можуть заволодіти вашою увагою й надовго відволікти від уроків

Номер слайду 15

Щоб розслабити втомлену спину і розім’ятися, виконайте кілька фізичних вправ

Номер слайду 16

Мозаїка завдань до теми1. Оберіть, хто з дітей виконує домашні завдання у сприятливих умовах, а хто - неспиятливі. А. Злата любить одночасно виконувати домашні завдання і дивитися мультики. Б. Назар прибирає все зайве з робочого столу перед тим, як почати робити уроки. В. Аліна зазвичай робить уроки на кухні, коли дідусь готує їжу. Г.ігор сідає за уроки одразу після школи.

Номер слайду 17

2. Визначте, яке твердження істинне, а яке - хибне. А. якщо пишете правою рукою, то світло має падати справа. якщо пишете лівою рукою, то світло має падати справа. Б. Під час виконання домашніх завдань потрібно робити перерву кожні 20-30 хвилин. В. Домашні завдання потрібно виконувати без відпочинку.

Номер слайду 18

3. Напишіть: три речі, які ви вивчили; дві речі, про які хотіли б ще дізнатися; одну річ, у якій треба повправлятися.

Номер слайду 19

4. Оцініть свої досягнення. Я знаю, як організувати свій освітній простір.☆☆☆Я вмію планувати виконання домашніх завдань.☆☆☆Я можу навести приклади, що допомагає, а що заважає виконувати домашні завдання.☆☆☆

Номер слайду 20

Домашнє завдання1. Опрацювати § 10. Учимося самостійно2. Виписати нові поняття.3. Виконати тести за посиланням:

pptx
Додано
18 листопада 2023
Переглядів
284
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку