Презентація на тему: "Видатні художники Німеччини"

Про матеріал

Презентація про видатних художників Німеччини:

А. Дюрера, М.Грюневальда, Л.Кранаха, Г.Гольбейна, Б. Гріна та про особливості їх творчості, полонта, які принесли славу художникам. Презентацію використовую для загального розвитку дітей 8 класу при вивченні теми Відродження. ознайомлюю дітей не лише з творчістю великий італійських художників цієї епохи, але і з творчістю художників інших країн.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво Германії: А. Дюрер, М. Грюневальд, Л. Кранах, Г. Гольбейн, Б. Грін. Підготувала: Поліщук Л. В.

Номер слайду 2

Меланхолія Альбрехта Дюрера

Номер слайду 3

Матіас Грюневальд- німецький живописець,майстер епохи Відродження. Працював при дворі Майнцських архієпископів і курфюрстів. У своїй творчості виразив трагізм та піднесений містичний спіритуалізм своєї епохи.

Номер слайду 4

Штуппахська мадонна(Ашаффенбурзький вівтар)«Наруга над Христом»Ця картина відноситься до числа ранніх творінь художника. Наруга над Христом є картиною з доволі рідкісним іконографічним сюжетом

Номер слайду 5

Лукас Кранах Старший-німецький живописець і графік епохи Ренесансу, майстер живописних і графічних портретів

Номер слайду 6

Мадонна з немовлям під яблунею. Покаяння святого Ієроніма

Номер слайду 7

Ганс Гольбейн Молодший німецький живописець, один з найвидатніших портретистів в західноєвропейському мистецтві. Виключно різносторонній художник, він був автором композицій на релігійні сюжети, фрески та декорації інтер’єрів.

Номер слайду 8

Ганс Гольбейн Молодший « Венера та Амур»

Номер слайду 9

Бальдунг Грін – один з найвидатніших художників так званої верхнегерманської школи, видатний як живописець, гравюр.«Відпочинок на шляху в Єгипет»

Номер слайду 10

Список використаних джерел1. Артамонов С. Д.. История зарубежной литературы XVII-XVIII веков. М., 1958.2. Библиотека всемирной литературы. - М., 1977.3. Жуков Е. М. Курасова В. В. Всемирная история. Том 6. - М.: Мысль, 1965. - 730 с.4. История зарубежной литературы 17 века / Под. ред. Н. Т. Пахсарьян. - М., 2005.5. Мізін К. І. Історія німецької літератури: від початків до сьогодення (коротко і з практичною частиною). Посібник. - Вінниця: Нова книга, 2006. - 316с.6. Пуришев Б. И. Очерки немецкой литературы XV-XVII вв. - М.,1955.7. Хрестоматия по западно-европейской литературе XVII в. Сост. Б. И. Пуришев, 2 изд. - М., 1949.

pptx
До підручника
Мистецтво 8 клас (Масол Л.М.)
Додано
1 листопада 2018
Переглядів
3497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку