Презентація на тему: "Загальні правила оформлення документів"

Про матеріал
Єдині вимоги до оформлення документів діловодство регламентує чітко та з особливою прискіпливістю. Даний матеріал можна використовувати як учнівський проєкт або на уроках інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальні правила оформлення документів

Номер слайду 2

Документи створюють переважно за допомогою друкувальних засобів – персональних комп’ютерів.

Номер слайду 3

При підготовці документа за допомогою персонального комп'ютера рекомендовано використовувати шрифти розміром 12-14 друкарських пунктів і гарнітуру Times New Roman.

Номер слайду 4

Деякі реквізити (код організації ЄДРПОУ, довідкові дані про заклад, заголовок до тексту документа, прізвище виконавця і номер його телефону, відмітка про наявність документа в електронній формі) можна друкувати меншими розмірами шрифтів (8-11).

Номер слайду 5

Відповідно до Національного стандарту документи повинні мати такі береги (міліметрів):30 мм — ліве;10 мм — праве;20 мм — верхнє та нижнє.

Номер слайду 6

Не робиться відступ від межі лівого поля для реквізитів«Дата документа»,«Заголовок до тексту документа»,«Текст» (без абзаців),«Відмітка про наявність додатків»,«Прізвище виконавця і номер його телефону»,«Відмітка про виконання документа і надсилання його до справи»,найменування посади у реквізитах «Підпис» та «Гриф погодження»,засвідчувального напису «Згідно з оригіналом»,«СЛУХАЛИ», «ВИСТУПИЛИ», «ВИРІШИЛИ», «УХВАЛИЛИ», «ПОСТАНОВИЛИ», «НАКАЗУЮ» тощо.

Номер слайду 7

Відступи від межі лівого поля документа:12,5 міліметра — для абзаців у тексті; 92 міліметри — для реквізиту «Адресат»;104 міліметри — для реквізитів «Гриф затвердження»; 125 міліметрів — для розшифрування підпису в реквізиті «Підпис».

Номер слайду 8

Під час оформлення документів на двох і більше сторінках друга та наступні сторінки повинні бути пронумеровані. Номери сторінок ставляться посередині верхнього поля аркуша арабськими цифрами без зазначення слова «сторінка» та розділових знаків. Перша сторінка не нумерується.

Номер слайду 9

На бланку друкується тільки перша сторінка документа, а наступні – на чистих аркушах паперу. Якщо текст документа займає більше однієї сторінки, то на другу сторінку не можна переносити один підпис, на ній має бути не менше двох рядків тексту.

pptx
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
2508
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку