Презентація "Надзвичайні ситуації та правила повеінки під час аварій"

Про матеріал

Мета: формувати уявлення про надзвичайні ситу­ації; попередити учнів про можливі аварії та катастро­фи, що можуть статися в районі проживання; учити правильно поводитися у надзвичайній ситуації; вироб­ляти вольові якості, уміння загальмувати страх, запо­бігти проявам паніки; виховувати дисциплінованість.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Надзвичайні ситуації та правила поведінки під час аварій

Номер слайду 2

Що таке надзвичайна ситуація?

Номер слайду 3

НС – це подія, порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об’єкті або території, спричинених аварією, катастрофою, стихійним лихом або іншою небезпечною ситуацією, яка призвела (може призвести) до загибелі людей та (або) значних матеріальних збитків.

Номер слайду 4

11.09.1927 – у Чорному морі стався землетрус силою у 9 балів. Ялта зазнала найбільших руйнувань: матеріальні збитки склали 25 млн карбованців. ·        1985 – у Колумбії виверження вулкану Руїс виник гігантський сель, який, пройшовши 40 км, захопив місто Армеро, у результаті чого загинуло 22 тис чоловік і було знищено 4,5 тис будівель. ·        Під час Першої світової війни на австрійсько-італійському фронті в Альпах в лавинах загинуло близько 60 тис солдатів (більше, ніж у боях). У наш час середня річна кількість жертв лавин складає близько 150 чоловік. ·        26.04.86 – вибух на Чорноб. АЕС. У момент аварії загинув 31 чоловік. Загальна кількість жертв та потерпілих складає 500 тис чоловік. ·        7.12.1988 – Вірменія, Спітак, землетрус 7 балів – 25 тис загинуло, близько 100 тис поранено. ·        01.2001 – отруєння Тиси і Дунаю ціанідами. Концентрація ціаніду перевищила граничну припустиму норму в 300 разів. 11.03.2011 – землетрус в 9 балів в Японії, кількість загиблих складає більш ніж 9 тисяч людей.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Снігові замети

Номер слайду 8

Повені

Номер слайду 9

Землетруси

Номер слайду 10

Засухи

Номер слайду 11

Буря

Номер слайду 12

Гроза

Номер слайду 13

Дії під час ГРОЗИ: *не виходити з дому, зачинити вікна, двері і димоходи, подбати, щоб не було протягу, який може привернути кульову блискавку. *не можна топити піч, бо дим, що виходить з труби може привернути блискавку. *радіо і телевізори вимкнути з мережі.

Номер слайду 14

Ураган

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Індивідуальні засоби захисту Респіратор Ватно- марлева пов'язка

Номер слайду 17

Протигаз Індивідуальна аптечка

Номер слайду 18

Евакуація

Номер слайду 19

Поєднайте значення з малюнком Аварія Пожежа Гроза Землетрус

ppt
Додано
15 серпня 2018
Переглядів
941
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку