Презентація "Наука та її творці"

Про матеріал
Презентація до уроку Науа та її творці для 5 класу крсу Пізнаємо природу" НУШ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Науки, що вивчають природу Пізнаємо природу 5 клас

Номер слайду 2

Що таке наука? Наука - це діяльність людини, спрямована на отри- мання нових знань про навколишній світ. Завдяки науковим знанням про природу і відкриттям людина вміє облаштовувати свій побут, створювати різні пристрої для навчання і спілкування, подорожувати планетою, вирощувати рослини, лікувати хвороби, дізнаватися про те, що відбувається в космосі, та якою була природа Землі мільйони років тому.

Номер слайду 3

Хто такі науковці? Науковці, досліджуючи різні тіла і явища природи, ставлять перед собою запитання на зразок: «Що це?», «Як це працює?», «Чому так, а не інакше?». Далі - формулюють запитання (проблему) і гіпотезу (припущення). Наступним етапом наукового дослідження будуть кроки пізнання, завдяки яким отримують відповідь на поставлене запитання, підтверджують або спростовують гіпотезу. Так отримують нове знання, роблять наукові відкриття.

Номер слайду 4

Кроки до пізнання природи Крок перший (1) - формулювання запитання. Ти спостерігаєш за мухою, яка літає, і чуєш її дзижчання. «Чому муха дзижчить?» - запитуєш ти себе. Поставити запитання - значить зробити перший крок пізнання природи. Далі ти міркуєш над тим, як отримати відповідь на своє запитання і формулюєш мету дослідження: з’ясувати, чому муха дзижчить. Так ти робиш другий крок (2). Спостереження за мухою свідчать, що дзижчання виникає лише під час польоту. Тож ти робиш припущення: дзижчання спричинене рухом крил мухи. Таке припущення називається гіпотезою, і це - третій крок (3) пізнання природи

Номер слайду 5

Кроки до пізнання природи Далі тобі треба перевірити своє припущення - правильне воно чи помилкове. З цією метою ти будеш уважно спостерігати за мухою і фіксувати результати спостережень (наприклад, записувати в зошит або фотографувати). Спостерігаючи, ти з’ясуєш, що дзижчання справді виникає тільки під час руху крилець. Якщо муха сидить або повзає, вона не дзижчить. Перевірка гіпотези була четвертим кроком (4). Як бачиш, гіпотеза здобула підтвердження: дзижчання виникає внаслідок руху крил мухи під час польоту. Такою й буде відповідь на твоє запитання. П’ятий крок (5) - висновок з виконаного дослідження. У висновку обов’язково слід вказати, чи досягнуто мету дослідження, які знання вдалося отримати й за допомогою якого методу. Важливо поділитися отриманими знаннями з однокласниками.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Фізика

Номер слайду 8

Хімія

Номер слайду 9

Географія

Номер слайду 10

Астрономія

Номер слайду 11

Біологія БІОЛО́ГІЯ (від біо… і …логія) - система наук про живі організми, їхню структурну організацію, функції життєдіяльності, всі прояви життя, зв'язки живих істот між собою і середовищем та їхній еволюційний розвиток. Завданням біології є всебічне вивчання всієї сукупності організмів як сучасних, так і викопних

Номер слайду 12

Екологія

Номер слайду 13

Висновок

Номер слайду 14

Домашнє завдання: Опрацювати сторінки 21-26 (за новим підручником «Пізнаємо природу») Уяви себе художником цього підручника. Добери ілюстрації-емблеми до кожної з природничих наук. Презентуй їх у класі.

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Магеровська Ольга Михайлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
18 вересня 2022
Переглядів
2318
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку