Презентація "Негативний вплив на здоров'я людини куріння"

Про матеріал
Мета:  навчальна: ознайомити учнів з небезпечними наслідками вживання тютюну, навчити приймати свідомі рішення, підкреслити згубну дію нікотину на організм; сформувати уявлення про механізм дії тютюнопаління на основні органи й системи;  розвиваюча: розвивати мовлення, логічне та критичне мислення, вміння працювати у групі, закріпляти навички роботи з джерелами інформації;  виховна: продовжити формування в учнів сучасного уявлення про здоровий спосіб життя і життєві навички, сприятливі для здоров'я, необхідність в організації дозвілля, виховувати негативне ставлення до шкідливих звичок та через міжпредметну інтеграцію знань показати важливість відповідального відношення до свого здоров’я та здоров’я майбутнього покоління.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Негативний вплив на здоров’я людини куріння » Підготувала вчитель біології Добропільського КЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 Добропільської міської ради Донецької області Фетісова К.А.

Номер слайду 2

Психоактивні речовини і здоров’я людини. Протидія тиску і маніпуляціям Мета: ознайомити учнів з небезпечними наслідками вживання тютюну, навчити приймати свідомі рішення, підкреслити згубну дію нікотину на організм; сформувати уявлення про механізм дії тютюнопаління на основні органи й системи; сприяти розвитку вмінню критично мислити, аналізувати та робити висновки щодо існуючих міфів про тютюнокуріння, виховувати бажання вести здоровий спосіб життя.

Номер слайду 3

Коло друзів. Давайте презентуємо себе: Червоні розкажуть, чим вони захоплюються у вільний від навчання час. Жовті розкажуть, який їхній улюблений предмет. Сині назвуть імена своїх домашніх улюбленців. Білі назвуть свої улюблені страви. Чорні розкажуть про улюблений вид спорту Зелені назвуть, які їм відомі шкідливі звички Порівняйте, як багато у вас захоплень, а як мало шкідливих звичок, але пам’ятайте, що вони можуть змінити все ваше життя.

Номер слайду 4

Запишіть на зимових сніжинках ваші очікування, адже ми сьогодні будемо говорити про психоактивні речовини та їх вплив на здоров’я людини, про що б ви хотіли дізнатися на уроці ? Якщо вони здійсняться в кінці уроку розташуєте їх на хмаринці очікувань, яка сьогодні у нас на дошці.

Номер слайду 5

Епіграф уроку: «Здоровому способу життя – «Так!» Шкідливим звичкам – «Ні!» Основне питання: Чи впливають «шкідливі звички» на здоров’я людини?

Номер слайду 6

С2Н5ОН етиловий спирт алкоголь одноатомні спирти С, Н, О метанол, пропаном, бутанол етилат натрію, етери, естери парфумер, фармацевт, вчитель, продавець, косметолог органічна хімія

Номер слайду 7

З чим у вас асоціюються такі поняття? конфлікт р йнування рак легенів інфаркт нудота насолода яд агресія легковажність «кайф» огида гроші на вітер оковита лайка небезпека актуальність ризик конфлікти отрута трясовина крадіжки

Номер слайду 8

Надаємо слово дослідникам, які знайшли інформацію для роздумів З історію тютюну… Шокуюча правда про сигарети А чи знали ви що…

Номер слайду 9

У житті так багато спокус!!! Але тільки ти можеш себе уберегти!!!

Номер слайду 10

Запам’ ятайте! Уже сьогодні ми тримаємо своє майбутнє у власних руках. Лише ми відповідальні за своє здоров’я

Номер слайду 11

Сьогодні використовуючи 6 капелюхів мислення ми працюємо разом. Кожен капелюх несе своє завдання. Але зараз послухаємо притчу про старого майстра

Номер слайду 12

Притча про старого майстра Колись давно жив на світі старий мудрий майстер, який славився своїм умінням робити капелюшки, які несли Великий секрет Великого Майстра? Минали роки. Настав час, коли Майстер покинув цей світ, залишивши своїм шістьом синам свою славу і шість різнокольорових капелюхів — білий, чорний, жовтий, червоний, зелений і синій. Сини вирішили поділити між собою капелюшки і вирушили по світу кожний у своєму напрямку. Минуло чимало часу, перш ніж сини старого майстра знову зібралися разом під дахом батьківської майстерні. Сидячи біля вогню, кожний із них розповів свою історію, і всі були вражені тим, як спадщина Майстра вплинула на їх долю. Сини старого Майстра зрозуміли, яку дивовижну спадщину залишив їм батько. І захотілося кожному з них зняти свій капелюх, адже він вже багато чого навчив, і приміряти капелюхи іншого кольору. З тих пір минуло багато часу, але різнокольорові капелюхи живуть серед людей і дозволяють себе одягати тим, хто прагне навчитися чогось нового...

Номер слайду 13

Тепер з’ясуємо завдання, що стоять перед нами БІЛИЙ КАПЕЛЮХ (Інформація) Завдання розкажіть про тютюнокуріння та його вплив на здоров’я людини. Сторінка 86 ЧЕРВОНИЙ КАПЕЛЮХ ( Почуття, інтуїція) Завдання назвати причини з яких виникає тютюнова залежність. Та показати своє ставлення до шкідливих речовин та їх впливу на здоров‘я. Сторінка 84 ЖОВТИЙ КАПЕЛЮХ( Позитив) називають міфи про куріння. Сторінка 87. Завдання: ознайомимося з найпоширенішими міфами та реальність про вживання психоактивних речовин. ЧОРНИЙ КАПЕЛЮХ ( Негатив, недоліки ) - реальність життя, вплив куріння на організм. Сторінка 87. Завдання: ознайомимося з найпоширенішими міфами та реальність про вживання психоактивних речовин. СИНІЙ КАПЕЛЮХ ( Контроль, підбиття підсумків) Завдання: зробити висновки по темі. Виконати завдання Підрахувати, скільки грошей можна зекономити, якщо вартість викуреної пачки цигарок 30 грн., протягом місяця, року та 3 років? На що можна витратити ці гроші? Ваші пропозиції ЗЕЛЕНИЙ КАПЕЛЮХ ( креативність) «Змоделюйте ситуацію відмови від вживання тютюну»

Номер слайду 14

Чи допомогли капелюхи мислення нам сьогодні дати відповідь на всі запитання, які вас цікавили? https://www.youtube.com/watch?v=Ttvun8riugQ

Номер слайду 15

Здоров’я – це найбільша цінність кожної людини. Важливо знати, що шкідливі звички шкодять нашому здоров’ю, призводять до хвороб, депресій, втрати мрій, дорогих людей, речей, які були колись найважливішими. Ви маєте протистояти пропозиціям щодо куріння!- Пам’ятайте про це, здобувайте нові знання, робіть правильний вибір Будьте здорові!

Номер слайду 16

Відсутність залежності від тютюну, алкоголю або наркотиків в майбутньому допоможе придбати хороших друзів і зайняти краще положення в суспільстві!

Номер слайду 17

ppt
Додано
24 лютого 2021
Переглядів
1218
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку