Презентація "Невловимі майстри багатьох царин".

Про матеріал
Презентація з біології "Невловимі майстри багатьох царин" знайомить з дивовижним світом птахів, їх різноманітними вміннями і навичками, а також з рекордсменами у світі птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Невловимі майстри багатьох царин. Невід'ємною частиною нашого життя є птахи. Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їх життя. На земній кулі налічується 8 тисяч 700 видів, а в нашій країні майже 770 видів

Номер слайду 2

Рекорди птахів Найважчий птах України – дрохва, 16 – 19 кг. Найменший птах України – корольок, 5г. Найвищий птах України – журавель сірий, 120см, 7 кг. Найвище літає орел – 6 – 7 тис. км. Найдовший дзьоб у лелеки – 19 см. Найдовший язик у дятла – 14 см. Найнижчі температури витримує гусак – 1100 С. Найбільші крила у беркута – 3 м. Найважче яйце страуса – 1,5 кг.

Номер слайду 3

Піднебесні ширяючі акробати. Найшвидше літає сокіл сапсан – до 300 км/год. Швидкість польоту шпака – 70 км/год, зяблика – 55 км/год, ластівки – 74 км/год, чайки – 45 км/год, ворони – 30 км/год, горобця – 56 км/год. У повітрі серпокрилець розвиває швидкість до 150 км/год, а на землі не може зробити й жодного кроку – одразу падає на спину.

Номер слайду 4

Як правило, птахи не піднімаються вище за 1000 м, однак деякі з них злітають значно вище. 1973 року африканський гриф зіткнувся з цивільним літаком на висоті 12500 м.

Номер слайду 5

Неперевершені співаки. Голоси птахів милують і зачаровують. Найкращі співаки - соловей, ластівка. Співочий дрізд. Жайворонок насвистує до двох тисяч мелодій і співає дуже швидко. Він видає до 130 звуків у секунду. Ширяючого жайворонка не видно на висоті 300 м, але спів чутний і з висоти 600 м.ppt_xxshearppt_xstyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 6

Нічний спів Усі чули пісню сови: “Кю- ві уу- гу- гуу” . Та напевно не кожен знає, що співає не одна, а дві сови. Вони не можуть бачити одна одну в темряві, тому кувікає самка, а угукає самець голос журавля чути на відстані 2 км. а звичайний лелека – німий птах. Він не може співати, кричати, пищати.

Номер слайду 7

“Невидимі” птахи Життя перепілок у густому трав'яному покриві наклало відбиток на зовнішність й звички цих птахів. Верх у перепілки жовтувато бурий зі світлими й темними цятками, черевце жовтувато біле. Забарвлення перепілки явно маскувальне – помітити її на землі майже неможливо.

Номер слайду 8

Лікарі дерев Цього птаха називають санітаром лісу ”, бо він дістає своїм міцним дзьобом і довгим язиком личинок комах. Він працює весь рік день у день.ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 9

Архітектура У деяких видів колібрі діаметр гнізда 3 см, а у орлів 2,5 м у діаметрі і 3м по висоті, а важить таке гніздо близько 2 – 3 тонни. Ремез плете свою “рукавичку” із пухнастого насіння тополі, осики й трави.

Номер слайду 10

З чого птахи роблять гнізда? Для побудови гнізд птахи використовують траву, вату, тополиний пух, волосся, тонкий дріт, ганчірки, глину, тріски, пір'я, папір, лозини, очерет. r

Номер слайду 11

Птахи – співробітники аеропортів. Соколів, люди спеціально тренують для відлякування від виноградників тих птахів, які живляться ягодами, або щоб відганяти птахів від аеродромів (для запобігання зіткнень з літаками).

Номер слайду 12

Птахи – наші друзі дорогі!Знаю я, і знаєш ти: Птахів треба берегти!

pptx
Додав(-ла)
Гаврих Надія
Пов’язані теми
Біологія, 7 клас, Презентації
Додано
7 жовтня
Переглядів
56
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку