Презентація "Нижчі гриби"

Про матеріал

Ця презентація є не величкою прогулянкою по світу грибів. Вона допоможе зрозуміти їх будову та життєдіяльність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

НИЖЧі ГРИБИ на прикладі Мукора. ПІДГОТУВАЛА МАКСИМІВ В. М.

Номер слайду 2

Вегетативне тіло нижчих грибів складається з простих або розгалужених гіфів, що не мають клітинних перегородок, тобтоодноклітинні (або неклітинний міцелій) і багатоядерні. Спори утворюються у спорангіях.

Номер слайду 3

СИСТЕМАТИКА НИЖЧИХ ГРИБІВ

Номер слайду 4

ФІТОФТОРАЗимує в бульбах або в насінні, а навесні розростається грибниця у молодій рослині. Утворені спори зі джгутиками проникають через продихові щілини всередину рослини. Вражає гриб частини рослин: вкриває бурими плямами листки картоплі й томатів, що потім в‘януть і засихають. Вражені картопляні бульби темніють, потім загнивають.

Номер слайду 5

СИНХІТРІУМ

Номер слайду 6

Мукор, або біла пліснява. Утворює розгалужений міцелій з однієї клітини. Живиться рештками організмів або продуктами їхньої життєдіяльності. На продуктах харчування, грунті, гної утворює пухнастий білий наліт, що з часом чорніє. Спорангії розвиваються на кінцях довгих негалузистих спорангієносцях, що піднімаються над субстрактом.

Номер слайду 7

При дозріванні оболонка спорангія розривається і клейкі численні спори потрапляють в оточуюче середовище. При несприятливих умовах (наприклад, при нестачі поживних речовин) відбувається статеве розмноження- зигогамія, утворюється зигоспора (зигота), яка вкрита товстою шипуватою оболонкою. Після періоду спокою зигота проростає у невеличку гіфу із зародковими спорангіями. При цьому відбувається редукційний поділ.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

pptx
Додав(-ла)
максимів віта
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
2885
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку