Презентація "Олімійський урок"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати для того, аби провести Олімпійський урок дистанційно. У ній ідеться про історію Олімпійських ігор, олімпійську символіку, участь України в олімпійському русі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Олімпійський урок. Підготував Зорін М. В., учитель фізичної культури  Білоцерківського опорного ліцею-гімназії №20 Білоцерківської міської ради Київської області

Номер слайду 2

З історії Олімпійських ігор

Номер слайду 3

У стародавні далекі часи. Біля священного підніжжя Олімпу,Де славнозвісні всемогутні богиІз Зевсом на чолі творили раду,У тихім місті, вздовж ріки Алфей,Олімпія знайшла притулочок собі.І саме тут, свято миру, сили і краси. На Зевса честь славетно відбувалось.

Номер слайду 4

Олімпійські ігри зародились у Стародавній Греції ще у VІІІ ст. до н.е. і регулярно проводились понад тисячу років. Безпосередньо зародження Олімпійських ігор пов’язують із іменами легендарного грецького героя Геракла, царя Пелопса, спартанського законодавця Лікурга та еллінського царя Іфіта.

Номер слайду 5

Вважають, що Олімпійські ігри Стародавньої Греції почали свій відлік у 776 р. до н.е., коли офіційно було зафіксовано ім’я першого переможця Ігор Коройба, який за професією був пекарем.

Номер слайду 6

Перші Олімпійські ігри тривали один день, а програма включала лише один вид спорту – біг. Із розквітом і зростанням популярності Ігор їх програма змагань поступово розширювалась. У період розквіту вони проходили протягом п’яти днів. Програма змагань включала біг на різні дистанції, панкратіон (поєднання боротьби з кулачним боєм), пентатлон (п’ятиборство, до нього входили стрибки у довжину, біг, метання диска, метання списа і боротьба), кулачний бій, перегони на колісницях.

Номер слайду 7

У червні 1894 р. П’єр де Кубертен скликав у Парижі міжнародний конгрес для вирішення питання про відновлення Олімпійських ігор. Це був історичний Конгрес, тому що на ньому було ухвалено рішення про введення Ігор І Олімпіади сучасності та створення Міжнародного олімпійського комітету на чолі з Деметріусом Вікеласом, представником Греції, П’єром де Кубертеном як секретарем.

Номер слайду 8

Ігри І Олімпіади сучасності відбулись в Афінах 1896 року. В них взяли участь 245 спортсменів із 14 країн світу, які змагались у 9 видах спорту.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

І сталося диво!Вже друге століття. Священний вогонь олімпійський палає. Мільйони атлетів з усіх континентів. На форум спортивний всіх разом збирає. Щоб мірятись силою, знать, хто найшвидший,Хто вищу за інших планку здолав.

Номер слайду 11

До олімпійської символіки належать олімпійська емблема, олімпійський прапор, олімпійське гасло, олімпійський гімн, олімпійський вогонь та олімпійський смолоскип.

Номер слайду 12

П’ять переплетених кілець, що символізують толерантність і дружбу між усіма, хто бере участь в Олімпійських іграх, з п’яти континентів нашої планети. Синє - символізує Європу, чорне - Африку, червоне - Америку, жовте - Азію та зелене - Австралію.

Номер слайду 13

На олімпійському прапорі не пишуть слів, але люди всієї планети знають, що п’ять переплетених кілець символізують мир, дружбу і взаєморозуміння. Вони сповіщають про чесну боротьбу на спортивних майданчиках.

Номер слайду 14

Довгий шлях пройшов вогонь. Його запалили від променя сонця в Олімпії, саме там, де колись відбувались стародавні Олімпійські ігри. Багато разів, переходячи із рук в руки, проходив цей вогонь через усю планету.

Номер слайду 15

Гаслом Олімпійських ігор є слова «Citius. Altius. Fortius», що означає «Швидше. Вище. Сильніше».

Номер слайду 16

За період незалежності українські спортсмени взяли участь у 7 літніх та 8 зимових Олімпіадах та здобули 38 золотих, 38 срібних та 75 бронзових медалей.

Номер слайду 17

Україна на літніх Олімпійських іграх у Токіо

Номер слайду 18

Літні Олімпійські ігри в Токіо

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні

Номер слайду 21

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні

Номер слайду 22

Фристайліст Олександр Абраменко став срібним призером в лижній акробатиці у Пекіні.

Номер слайду 23

Наступні Олімпійські ігри відбудуться 2024 - Париж 2026 - Мілан

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Пронтенко Лідія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Константинова Олена Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Поддубцева Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Ховрич Наталія Валентинівна
    Щиро дякую за допомогу в проведенні уроку.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
14 грудня 2022
Переглядів
7692
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку