Презентація "Оноре де Бальзак «Гобсек». Повість «Гобсек» у структурі «Людської комедії»"

Про матеріал
Формування предметних компетентностей: визначити місце повісті «Гобсек» у структурі «Людської комедії»; охарактеризувати твір як один із вершинних у творчості письменника; розвивати словниковий запас старшокласників, навички зв'язного мовлення, критичного мислення, ідейно-художнього аналізу художніх творів; виховувати у старшокласників потребу у високих естетичних та гуманних цінностях; формування ключових компетентностей: уміння вчитися: актуалізувати пізнавальну діяльність та критичне мислення учнів; комунікативної: формувати навички спілкування в колективі, ведення дискусій; інформаційної: формувати вміння працювати з текстами великих обсягів; загальнокультурної: виховувати естетичний смак та читацькі інтереси учнів; розширювати кругозір школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Оноре де Бальзак «Гобсек». Повість «Гобсек» у структурі «Людської комедії»

Номер слайду 2

Експрес-опитування♦ Яке ваше перше враження про твір?♦ Чи сподобався він вам? Чим саме?♦ Хто є головним героєм повісті? ♦ Назвіть інших персонажів твору.

Номер слайду 3

У «Передмові до «Людської комедії» Бальзак писав, що до нього зображували «чоловіків і жінок», він же зображує «чоловіків, жінок і речі». На останнє Бальзак звертав особливу увагу, адже речі — це той предметний світ, який оточує людину і свідчить про її суспільний статус, рівень освіти, про її культурні та духовні запити, про той соціальний світ, де людина існує. Ця повість це не лише історія одного скнари, а й дослідження явища, діагностика хвороби суспільства, стосунки в якому базуються на грошах.

Номер слайду 4

«Творча історія повісті» Перший варіант повісті, написаний 1830 р., мав назву «Небезпеки безпутнього життя». Того ж року цей нарис з’‎явився у першому томі збірки «Сцени приватного життя». У першому варіанті відзначалися позитивні риси лихваря Гобсека, котрий допоміг адвокату Дервілю, пробачив борг бідній дівчині Фанні Мальво, врятував сім’‎ю де Ресто від розорення, а у фіналі навіть став депутатом. Другий варіант твору, написаний 1835 року, мав назву «Батечко Гобсек». Тут автор позбавив лихваря багатьох позитивних рис, змінив фінал, зосередивши увагу на маніакальній пристрасті героя до збагачення. 1848 року повість під назвою «Гобсек» увійшла до «Сцен приватного життя» «Людської комедії».

Номер слайду 5

 Складання паспорта-характеристики{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}авторназварік. Літературний ріджанрстильІсторія написаннятемаідея. Особливості композиціїконфліктсюжет. Головні герої

Номер слайду 6

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯЗнайти та виписати з повісті «Гобсек» цитати-висловлювання про владу золота.

Номер слайду 7

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Меринец Катя
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Комісаренко Катерина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 лютого 2019
Переглядів
11590
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку