Презентація "Організація та види самостійної роботи студентів філологічного спрямування".

Про матеріал
В презентації представлені теоретичні основи та практичні поради щодо організації самостійної роботи студентів закладів вищої освіти філологічного спрямування або учнів 11 класу з поглибленим вивченням іноземної мови у ЗЗСО різних типів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Організація та види самостійної роботи студентів. Підготувала. Шепельова Валентина Вікторівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Перед сучасною освітою стоїть завдання пошуку нових видів і форм організації навчальної діяльності. Навчання має розвивати критичне і творче мислення. Скажи мені – я забуду. Покажи мені – я зможу запам’ятати. Дозволь мені зробити самому цеІ це стане моїм назавжди. П. П. Блонський

Номер слайду 4

Наукове організування самостійної роботи студентів – це система заходів з запровадження досягнень науки і передового педагогічного досвіду з метою підвищення її ефективності.

Номер слайду 5

За формами організації: Фронтальна. Груповаіндивідуальна. Види самостійної роботиза місцем у навчальному процесі на аудиторнупозааудиторну

Номер слайду 6

навчальна науково-дослідна робота, передбачена навчальним планом вищого навчального закладуосновні види науково-дослідної роботи студентів:науково-дослідна робота студентів, яка здійснюється під керівництвом професорсько-викладацького складу.

Номер слайду 7

Параметри, які слід враховувати при організації самостійної роботи студентів:зміст навчальної дисципліни, рівень освіченості студентів ступінь підготовленості, необхідність упорядкування навантаження студентів при самостійній роботі

Номер слайду 8

Наукова робота з іноземної мови повинна базуватись на таких принципах: 1. Зміст кожного завдання повинен мати конкретну практичну, навчальну, виховну та розвиваючу мету. 2. Студент повинен ясно розуміти основну мету завдання і воно повинно плануватися таким чином, щоб можна було б встановити взаємозв’язок між завданнями, систематизувати і узагальнити свої мовні знання і бачити загальну систему роботи по вивченню мови. 3. Наукова робота має бути цікавою по формі, мати емоційний вплив. 4. Кожне наукова робота повинна мати чіткі методичні вказівки та пояснення, письмові методичні пам’ятки, засоби самоконтролю і взаємоконтролю. 5. Студенти повинні володіти основами наукової організації самостійної навчальної роботи, знати особливості своєї пам'яті та уваги

Номер слайду 9

ІНДЗ передбачає: творче осмислення та систематизацію навчального матеріалу з досліджуваної проблеми; поповнення і поглиблення набутих у процесі аудиторної роботи знань, умінь і навичок; спостереження за роботою викладачів, студентів, аналіз власних спостережень, ретроспективний аналіз фактів власного студентського життя; вивчення передового педагогічного досвіду та майстрів педагогічної праці; здійснення педагогічного мінідослідження (інтерв'ю, бесіди, анкетування тощо); обґрунтування власної позиції щодо шляхів розв'язання проблеми; активізацію пізнавальної активності студентів; формування дослідницьких умінь; розвиток самостійності.

Номер слайду 10

Курсовий проект (робота) - це самостійно виконана і подана в рукописному (комп'ютерному) вигляді навчально-дослідна робота аналітично-розрахункового характеру на певну тему.

Номер слайду 11

Мета курсового проектування: поглиблення знань з навчальної дисципліни, формування умінь та навичок самостійного узагальнення думок вчених, передового досвіду в певній галузі науки, аналізу системи практичного застосування знань при вирішенні різноманітних виробничих питань.

Номер слайду 12

Загальні вимогами до курсового проекту : актуальність обраної теми, науковий підхід до вирішення проблемних питань, практична значимість пропозицій, чіткість побудови його структури, логічна послідовність викладу матеріалу, обгрунтованість висновків і рекомендацій, гарне оформлення.

Номер слайду 13

Дипломна (випускна) робота є заключним етапом навчання вищому навчальному закладі і призначена для формування у студентів уміння під керівництвом наукового керівника проводити науково-дослідну роботу за визначеною темою.

Номер слайду 14

Завдання дипломної роботи : • систематизація, закріплення і розширення теоретичних і практичних знань з обраної спеціальності; • поглиблення навичок самостійної роботи; • удосконалення навичок щодо розроблення техніко-економічних показників; • придбання майбутніми фахівцями навичок прийняття господарських рішень на насиченому конкурентами ринку; • формування у студентів стійких навичок самостійно формулювати цілі, завдання і принципи управління соціально-економічними системами; • закріплення навичок з розроблення обґрунтованих рекомендацій і пропозицій, ясного й чіткого викладу теоретичного і практичного матеріалу з досліджуваної проблеми.

Номер слайду 15

Рефера-тивною,Дипломна робота може бути дослідницькою.

Номер слайду 16

Випускна робота повинна містити: вступ, теоретичну частину, аналіз і узагальнення науково-практичних даних, проектний розділ, висновки.

Номер слайду 17

«Потрібно допомагати людям ефективно учитися, замість того щоб передавати їм непотрібні знання»П. Фані, А. Мамфолд

pptx
Додано
3 січня 2022
Переглядів
1749
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку