Презентація "Основні види квітників"

Про матеріал
Значення квітників в житті людини. Ознайомлення з основними видами квітників. Перегляд фото.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основні Види квітників. Завдяки наявності великої кількості стилів ландшафтного дизайну, величезної кількості квітучих рослин, появи нових варіантів оформлення клумб, сьогодні можна створювати різні види квітників. Їх варіативність стримується тільки об’єктивними умовами (видом ґрунтів, кліматом, розмірами ділянки, матеріальними можливостями його господаря, освітленості місцевості). Але з художнього боку обмежень ніяких не існує.

Номер слайду 2

Зміст Міксбордер БОРДЮРИ ПАРТЕР Підняті клумби

Номер слайду 3

Рослини, які використовують для міксбордерів: Низькорослі: адоніс, аліссум, астра альпійська, звіробій, ірис, дзвіночок, мак альпійський, незабудка, обрієта, полин, примула, роговик. Середньої висоти: анемона, астра, гравілат, оман, дзвіночок, коров'як, жовтець, мак, мальва, молочай, флокс, ясенець. Високорослі: аконіт, аспарагус, дельфініум, коров'як (високорослі сорти), жовтозілля, купальница, півонія (високорослі сорти), соняшник, хризантема.

Номер слайду 4

Миксбордер. Миксбордер — змішаний багатоярусний квітник довільної або правильної геометричної форми. Основу квітника складають багаторічні рослини різних видів, висоти та різні за періодом цвітіння.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Ключові моменти, які слід враховувати при підборі видів рослин та їх висаджуванні у квітник: Угруповання по висоті і термінами цвітіння рослин у квітнику — кінець цвітіння однієї рослини повинен співпадати з початком цвітіння іншої.2. Виняток — рослини, що швидко розростаються. Вони витісняють інші види, і квітник втрачає свою форму.3. У міксбордерах на задньому плані висаджують високорослі рослини, в центрі — багаторічники середньої висоти, на передньому плані — низькорослі і сланкі види. Таке комбінування рослин створює плавний перехід від горизонтальної поверхні квітника до вертикальної та показує всі рослини.4. Якщо квітник видно з усіх боків, найвищі рослини розміщують в центрі. Між квітником і доріжкою слід залишити смугу газону шириною 50 см. Міксбордер добре підходить як невеликим дворовим ділянкам, так і просторим територіям. Ширина композиції міксбордера може коливатися від 1,5 до 4 м, а довжина — до десятків метрів.

Номер слайду 9

БОРДЮРИБордюр — низька, вузька і щільна смуга з однакового виду квітів або зелені. Розміщують уздовж доріжок, газонів або клумб. Ширина бордюрів не перевищує 30 см. Цей вид квітника служить переходом від вертикального озеленення до горизонтальних насадженням. Основне функціональне призначення бордюру — акцентування уваги на контурах.

Номер слайду 10

Рекомендовані рослини для квітника: агератум, адоніс літній, аліссум, антирринум, братки, бальзамін, чорнобривці, бегонія, волошка, гвоздика (бородата, китайська), жоржини, кореопсис, крестовнік, Лінарія, маргаритка, петунія, портулак, сальвія, целозия, майорець.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ПАРТЕРПартер — орнаментальний квітник. Рослини в ньому висаджують у вигляді візерунків. Цей вид квітника включає в свою композицію газони, клумби, рабатки, бордюри, а також фонтани, скульптури і вази. Партер також може бути повністю засаджений квітами. На тлі газону складають композиції з клумб і рабаток. Такі партери можливі лише на великих ділянках і гармонійно виглядають перед будівлями складної архітектури. Крім квітів в них висаджують хвойні і вічнозелені деревно-чагарникові рослини. Партери змішаного тип створюються в пропорційному співвідношенні, де 60-80% відводиться газону і 20-40% — квітам.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Підняті клумби. Підняті клумби рідко розташовують на газонах - для таких споруд потрібно тверда поверхня - асфальт, гравій, бруківка. Такі клумби дуже поширені при озелененні вулиць міста, парків, скверів. На своїй ділянці подібний квітник найлогічніше розташовувати біля входу в будинок або будь-якої іншої будівлі. Розташовані симетрично перед входом в домоволодіння, підняті клумби виглядають дуже урочисто.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Земелько Катерина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
11 червня 2020
Переглядів
2491
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку