Презентація "Освічений абсолютизм"

Про матеріал
Освічений абсолютизм був явищем загальноєвропейським. Його змістом стало знищення або перетворення «зверху» найбільш застарілих феодальних порядків. Монархи, які здійснювали цю політику, зображали своє правління як союз королів і філософів. Ключовим у політиці освіченого абсолютизму стала ідея переустрою держави «на розумних засадах».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОСВІЧЕНИЙ АБСОЛЮТИЗМ

Номер слайду 2

У XVIII ст. в деяких європейських країнах набуло поширення явище, яке відоме в історії як освічений абсолютизм. Найяскравіші приклади освіченого абсолютизму: правління Фрідріха ІІ в Пруссії, Марії - Терезії та Йосипа ІІ в Австрійській монархії, Катерини ІІ в Росії. ФРІДРІХ ІІ ЙОСИП ІІ та МАРІЯ - ТЕРЕЗІЯ КАТЕРИНА ІІ

Номер слайду 3

Освічений абсолютизм — політика абсолютизму в деяких європейських країнах у ХVІІІ ст. Її змістом було знищення або перетворення «згори» застарілих феодальних порядків.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}РИСИ ОСВІЧЕНОГО АБСОЛЮТИЗМУ Віротерпимість. Поширення освіти, науки, мистецтва. Меркантилізм. Ліквідація феодальних наслідків. Секуляризація церковних земель.

Номер слайду 4

Прусське королівство. Королівство Пруссія виникло в ХVIII ст. Його перший король Фрідріх І Гогенцоллерн створив одну з найчисельніших і найкращих у Європі армій. Наступним королем став Фрідріх ІІ, який вважався високоосвіченою людиною і листувався з Вольером. Найближче оточення називало Фрідріха ІІ «філософом на троні».

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Австрійська монархія Габсбургів Наприкінці XVII ст. Австрійська монархія Габсбургів була чи не найбільшою європейською державою. Однією з найвидатніших постатей династії Габсбургів була Марія-Терезія. За правління Марії-Терезії (1740–1780) та її сина Йосипа ІІ (1780–1790, із 1765 р. правив разом із матір’ю) було проведено ряд реформ, які мали перетворити монархію Габсбургів на централізовану державу з добре розвиненою економікою, досконалою системою адміністративного управління, боєздатною армією.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Освічене» правління Катерини ІІ. Новою  імператрицею в Російської імперії в 1762 р. стала Катерина II. Період  її  правління  називали  «золотим  віком»  Російської  імперії. Катерина II продовжила реформи, спрямовані на подальше зміцнення самодержавства.

Номер слайду 10

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шляхов Віталій Олександрович
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
До підручника
Всесвітня історія 8 клас (Сорочинська Н.М., Мартинюк О.О., Гісем О.О.)
Додано
17 червня 2021
Переглядів
10131
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку