Презентація "Ознайомлення з картою і глобусом"

Про матеріал
Матеріал допоможе унаочнити тему з природознавства в 5 класі. А також. виконати практичну роботу в дистанційному форматі навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Ознайомлення з глобусом і картою

Номер слайду 2

Коли в людини з'явилася потреба у зображувані місцевості?Коли людина почала подорожувати!

Номер слайду 3

За час свого існування людство створило різні способи зображення ЗемліЗ давніх-давен людина намагалася зобразити місцевість якомога точніше.

Номер слайду 4

Але малюнки не були точними, та й не відображали великі площіТому, з'явилася карта – зображення земної поверхні великих розмірів з урахуваннях масштабу та за допомогою спеціальних позначок.

Номер слайду 5

Подорожі на великі відстані вимагали точних координат. З'явився набагато пізніше карти. Глобус – зменшена модель Землі. Як ви думаєте, коли він з'явився?Тоді, коли людина зрозуміла, що Земля кругла.

Номер слайду 6

Спільне та відмінне у карти і глобуса. Відмінне: карта – зображення на площині, менш точне; глобус – об'ємне зображення, більш точне. Спільне: і карта, і глобус – зображення Землі; містять сітку меридіанів та паралелей для полегшення орієнтування; географічні об'єкти зображені різними кольорами

Номер слайду 7

Пригадуємо, які є географічні об'єкти і якими кольорами позначено

Номер слайду 8

Практичне заняття. Наше з вами заняття полягає в тому, щоб знайти на карті України (форзац підручника) певні географічні об'єкти та записати їх назви у зошит (усі назви з великої літери). Вам потрібно знайти такі об'єкти та записати їх назви у зошит (усі назви з великої літери): Гори України. Моря України. Великі річки України (4 за вибором). Водосховища України. Озера України (2 за вибором). Височини на карті України. Низовини на карті України.

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Читати параграф 26, пит. усно. Переглянути відео за посиланням https://youtu.be/i. E_Z012 WYsg. Закінчити (дописати) практичне заняття.

pptx
Додано
28 березня 2022
Переглядів
2472
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку