Презентація "Пам'ятай про крути"

Про матеріал
Презентація до виховної години до Річниці пам'яті Героїв Крут ля учнів 5 класу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

В кінці січня 1917 року Українська Центральна Рада прийняла IV Універсал, який проголошував самостійність і незалежність Української Народної Республіки (УНР). Більшовицька Росія була згодна з цим тільки за низки умов, які дозволяли їй втручатися у внутрішню політику нашої країни і, звичайно, це все було відхилено. Тоді більшовики почали військовий наступ на Україну.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

29 січня 1918 року більшовицька армія Михайла Муравйова вступила в нерівний бій проти студентів, школярів і 20 офіцерів, на озброєнні яких було 16 кулеметів і лише 1 гармата. За даними Українського інституту національної пам'яті, в підкріплення українських частин у Крути направили першу українську юнацьку школу ім. Б. Хмельницького. Крім цього туди вирушили студенти-добровольці. Всі ці юнаки билися цілий день проти підготовлених і добре озброєних більшовицьких військових.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

15 січня 2007 року було підписано указ президента України, який ухвалив, що з того року в нашій країні офіційно почнуть відзначати 29 січня День пам'яті героїв Крут.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

pptx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
3408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку