Презентація "Патріотизм - добро і зброя. Що таке "Джура".

Про матеріал
Патріотизм – добро і зброя. Патріотизм – це добро, яке робить людей сильнішими. Він єднає людей та дає їм сили для подолання будь-яких труднощів. В умовах війни патріотизм стає зброєю. Він згуртовує українців, дає їм сили та стійкість для боротьби з ворогом
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Патріотизм - добро і зброя. Що таке «Джура»

Номер слайду 2

Що таке патріотизм?Патріотизм - це не просто любов до своєї країни. Це глибоке почуття, яке включає в себе: повагу до історії та культури свого народу; готовність захищати свою землю та її людей; прагнення зробити свою країну кращою.

Номер слайду 3

Патріотизм це не лише слова. Це також дії. Патріотизм проявляється в нашій активній участі у житті країни, в підтримці її інтересів, у волонтерській роботі, в захисті прав та свобод громадян. Патріотизм - це вияв добра, щирості, відданості та готовності служити країні. Однак, важливо пам'ятати, що патріотизм не повинен перетворюватися на екстремізм або націоналізм. Він повинен ґрунтуватися на повазі до інших національностей, толерантності та відкритості до світу. Патріотизм має бути конструктивним та спрямованим на спільний розвиток та процвітання. Патріотизм - це багатогранне поняття, яке має багато аспектів

Номер слайду 4

Патріотизм - добро і зброя. Патріотизм - це добро, яке робить людей сильнішими. Він єднає людей та дає їм сили для подолання будь-яких труднощів. В умовах війни патріотизм стає зброєю. Він згуртовує українців, дає їм сили та стійкість для боротьби з ворогом.

Номер слайду 5

Український патріотизм – приклад для всього світу. Патріотизм - це готовність захищати свою країну. Українці протягом століть борються за свою свободу та незалежність. Сьогодні український патріотизм стає прикладом для всього світу.

Номер слайду 6

Одним із інструментів виховання патріотизму у дітей є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Джурами в Україні в 16-18 ст. називали молодих хлопців-зброєносців, помічників козацької старшини. Разом з козаками вони ходили в походи, вчилися військової справи, брали участь у боях. Але українська «Джура» - це не тільки герої минулого, що боролися за свободу та незалежність, це і ми - сучасне покоління, яке продовжує їхню справу. "Джура" - це кожен з нас, хто готовий віддати все заради майбутнього нашої країни."Джура" - це не лише воїн на полі бою, але і вчитель, який формує патріотичні почуття в серцях своїх учнів, медик, який надає допомогу пораненим, волонтер, який допомагає бійцям на передовій, творець, який втілює національну ідею у своїй творчості. Що таке «Джура»

Номер слайду 7

Метою гри є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва:виховання нових поколінь України у дусі відданості Батьківщині та її народу на основі відродження національних і загальнолюдських духовних і моральних цінностей;виховання у молоді глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, підготовка молоді до творчої праці, до військової служби та захисту своєї Батьківщини шляхом залучення до оборонно-масової та військово-спортивної патріотичної роботи;формування і виховання, спираючись на національні козацькі педагогічні традиції, у юнаків і дівчат високих морально-психологічних якостей; мужності, сміливості, рішучості, відваги, стійкості, дисциплінованості і ініціативності;виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління українців на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя. Мета гри «Сокіл» («Джура»)

Номер слайду 8

Упродовж років змінювався склад учнів рою «Нова сила» але не змінювався запал та енергія, якими кожен учасник приносив свою частинку до загального успіху у грі. Рій «Нова сила»

Номер слайду 9

Конкурс «Ватра» - візитка рою

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Конкурс «Впоряд» проходить у вигляді демонстрації навичок зі стройової підготовки

Номер слайду 13

Конкурс «Відун» - інтелектуальні змагання зі знання історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України

Номер слайду 14

Конкурс «Рятівник» - це демонстрація учнями правил надання першої домедичної допомоги

Номер слайду 15

Спортивні змагання складаються з « Перетягування линви», «Стрільби» та «Смуги перешкод»

Номер слайду 16

«Таборування» проводиться з метою оцінювання побутових умов, спорядження, особистих речей учасників гри, проведення різноманітних змагань та конкурсів.

Номер слайду 17

Гра «Сокіл» («Джура») стала невід’ємною складовою виховного процесу в нашій школі. Нажаль військовий стан вводить деякі обмеження на її проведення. Однак завжди є вихід – це проведення гри в онлайн-режимі та в дистанційній формі. Конкурс «Впоряд».

Номер слайду 18

Конкурс «Оборонець»

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Дякую за увагу

pptx
Додано
28 березня
Переглядів
97
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку