Презентація "Педагогічні вміння вчителя"

Про матеріал
На основі особистих якостей у процесі професійної підготов­ки у педагога мають бути сформовані необхідні педагогічні вміння. Психолого-педагогічні якості у поєднанні із вміннями створюють надійні підвалини для формування педагогічної майстерності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Макет заголовка. Підзаголовок. Професійні вміння вчителя,які гарантують успішне навчання учнів. Підготувалавчитель початкових класів. Білинського ліцею. Альона Журавель

Номер слайду 2

Макет заголовка. Підзаголовок. Професійні уміння вчителя – це сукупність різних дій, за допомогою яких він здійснює свою діяльність. Саме вони виявляють індивідуально-психологічні особливості вчителя і свідчать про притаманну йому професійну компетенцію

Номер слайду 3

Педагогічні уміння вчителя: Конструктивні вміння забезпечують:-планування навчально-виховної роботи;-вибір методів, форм і видів діяльності;-планування напрямків керівництва дитячим колективом;-здійснення індивідуального підходу до учнів.

Номер слайду 4

2. Комунікативні вміння передбачають адекватні стосунки з колективом і допомагають:-встановлювати контакти з учнями, батьками, колегами;-регулювати міжособистісні стосунки в колективі, взаємини з іншими колективами школи.

Номер слайду 5

3. Організаторські вміння є запорукою:-організації, керування і розвитку дитячого колективу;-забезпечення педагогічно доцільної діяльності дитячих колективів;-надання допомоги дитячим громадським організаціям;-організації роботи з батьками, залучення громадськості.

Номер слайду 6

4. Дидактичні вміння допомагають:-враховувати вікові особливості;-розвивати пізнавальну діяльність, інтелектуальні можливості;-озброювати методами самостійної пізнавальної діяльності.

Номер слайду 7

5. Перцептивні вміння (від лат. perceptio – сприймання, пізнання ), до них належать:-здатність проникати у внутрішній світ учнів, адекватно сприймати і розуміти їх психічний стан;-спостережливість, яка дає можливість розуміти стан вихованця в конкретній ситуації.

Номер слайду 8

6. Сугестивні уміння (від лат. suggestio - навіюю).7. Пізнавальні уміння охоплюють:-вивчення учнів, складання характеристик;-вивчення психолого-педагогічної та іншої літератури;-аналіз передового досвіду, і творче використання його на практиці.

Номер слайду 9

8. Прикладні уміння ( гра на музичних інструментах, танці, уміння вишивати, плести, володіння комп'ютерною технікою).9. Вміння в галузі педагогічної техніки(зовнішня і внутрішня техніка вчителя).

Номер слайду 10

ГЛИБОКЕ ЗНАННЯ ПРЕДМЕТА ВМІННЯ БУТИ ПОСЕРЕДНИКОМ РОЗВИНЕНІ СУСПІЛЬНІ НАВИЧКИ ЗОВНІШНІЙ ФОКУС АНАЛІЗ ДАНИХ

Номер слайду 11

Особистість сучасного вчителя криється в самому слові «Учитель». У – унікальний, успішний, розумний, універсальний. Ч – чесний, чуйний, людяний, з почуттям гумору. И – інтелігентний, індивідуальність. Т – тактовний, толерантний, терплячий. Е – енергійний, ерудований. Л – любить дітей, любить свою роботу. Ь – і дуже м’який, як м’який знак і саме слово.

pptx
Додано
17 січня 2023
Переглядів
1479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку