Презентація "Переваги інклюзії в освіті для різних учасників освітнього процесу"

Про матеріал
Переваги інклюзії в освіті для різних учасників освітнього процесу. Що таке інклюзивна освіта? Переваги освітньої інтеграції для дітей з особливими потребами Переваги освітньої інтеграції для дітей з типовим розвитком Переваги освітньої інтеграції для педагогічного персоналу Переваги освітньої інтеграції для батьків дітей з ООП Переваги освітньої інтеграції для батьків інших дітей Переваги освітньої інтеграції для суспільства / громади
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Переваги інклюзії в освіті для різних учасників освітнього процесу. Гусєва Вікторія. Маб-1-18-4.0д

Номер слайду 2

Що таке інклюзія? Інклюзія (від Inclusion – включення) – процес збільшення ступеня участі всіх громадян у соціальному житті. Це політика й процес, що дає можливість всім дітям брати участь у всіх програмах.

Номер слайду 3

Що таке інклюзивна освіта?Інклюзивна освіта – це система освітніх послуг, що ґрунтується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права здобувати її за місцем проживання, що передбачає навчання дитини з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього закладу.

Номер слайду 4

Одним із головних завдань інклюзії є відгук на широкий спектр освітніх потреб в шкільному середовищі та поза його межами.Інклюзія розглядається як процес визнання і реагування на різноманітність потреб всіх тих, хто навчається. Вона припускає їх активну участь в процесі отримання знань, в культурному і суспільному житті. Інклюзія приводить до зменшення сегрегації в системі освіти. Вона вимагає змін і модифікацій змісту, підходів, структури і стратегії освіти з урахуванням потреб усіх дітей, керуючись переконаністю, що системи загальної освіти зобов'язані навчати усіх дітей.Інклюзія особливо підкреслює надання можливостей для рівної участі дітей з інвалідністю (фізичною, соціальною і емоційною) в загальній системі здобування освіти, для індивідуального вибору і отримання спеціальних послуг і пристосувань для тих, кому це необхідно.

Номер слайду 5

Інклюзивна освіта включає:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}визнання рівної цінності для суспільства всіх учнів і педагогічних працівників;підвищення ступеня участі учнів у навчальному процесі та позашкільних заходах й одночасне зменшення рівня ізольованості частини учнів;зміни в політиці навчального закладу, практиці та шкільній культурі з метою приведення їх у відповідність з різноманітними потребами учнів, які навчаються в даному навчальному закладі;Подолання бар’єрів на шляху отримання якісної освіти та соціалізації всіх учнів, а не тільки учнів з інвалідністю та учнів з особливими освітніми потребами;аналіз і вивчення спроб подолання бар’єрів і покращення доступності навчальних закладів для окремих категорій учнів. Проведення реформ і змін, спрямованих на користь усіх учнів;

Номер слайду 6

Інклюзивна освіта включає:{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}переконання, що відмінності між учнями – це ресурс, що сприяє педагогічному процесу, а не перешкоди, які необхідно долати;визнання прав дітей на отримання освіти в загальноосвітніх навчальних закладах, що розташовані за місцем проживання;покращення ситуації у школах у цілому як для учнів, так і для педагогів.визнання ролі шкіл не тільки в підвищенні академічних показників учнів, а й у розвитку місцевих громад;розвиток партнерських відносин між школами і місцевими громадами;визнання того, що інклюзія в освіті – це один з аспектів інклюзії в суспільстві.

Номер слайду 7

це визнання того, що всі діти можуть навчатися;це робота зі всіма дітьми, незалежно від їх віку, національності, мови, походження, особливостей розвитку;це вдосконалення освітніх структур, систем і методик для забезпечення потреб всіх дітей;це частина великої стратегії по створенню інклюзивного суспільства;це динамічний процес, який знаходиться постійно в розвитку.Інклюзивна освіта – цінності:

Номер слайду 8

Переваги освітньої інтеграції для дітей з особливими потребами

Номер слайду 9

Переваги освітньої інтеграції для дітей з типовим розвитком

Номер слайду 10

Переваги освітньої інтеграції для педагогічного персоналу

Номер слайду 11

Переваги освітньої інтеграції для батьків дітей з ООП

Номер слайду 12

Переваги освітньої інтеграції для батьків інших дітей

Номер слайду 13

Переваги освітньої інтеграції для суспільства / громади

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Висновок: Система інклюзивної освіти – це складний, але ефективний процес, який вимагає від суспільства терпіння, усвідомленості та спільного інтересу. Результатом впровадження цієї системи є реалізація прав людини, підвищення соціального рівня країни. Завдяки інклюзивній освіті дитина з особливостями вчиться життєдіяльності в суспільстві здорових людей, у неї формується направленість до нормального, повноцінного життя, і головне – в тісному співробітництві з сім’єю, сформувати у дитини сприйняття своєї хвороби не як обтяжливої життєвої обставини, а як певного образу життя.

pptx
Додано
30 травня 2021
Переглядів
5464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку