Презентація першого уроку «Україна в моєму серці живе» -2023

Про матеріал
Мета: сприяти вихованню патріотичних почуттів, виховувати почуття боротьби за волю та свободу України, любові до батьківщини, гордості за свою державу з давньою історією, багатою культурною спадщиною, розширити знання учнів про державність України; розвивати в учнів творче мислення, уяву, комунікабельність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна в моєму серці живе2023 рік

Номер слайду 2

Мета: сприяти вихованню патріотичних почуттів, виховувати почуття боротьби за волю та свободу України, любові до батьківщини, гордості за свою державу з давньою історією, багатою культурною спадщиною, розширити знання учнів про державність України; розвивати в учнів творче мислення, уяву, комунікабельність.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хочу усіх вас привітати,Слова стараюсь підібрати,Щоб кожен раптом це відчув,Щоб вересня свого він не забув. Щоб ворухнулось щось в душіВ усіх, хто чує ці вірші. Бо хоч уже і час пробіг,Та кожен з нас забудь не зміг. Як сам колись, мов ці малята,Спішив на перше шкільне свято.І хоч пройшло чимало літ,Та не зітреться дивний слід...

Номер слайду 5

ІІ. Тема нашого уроку сьогодні «Україна в моєму серці живе». Стійкість та незламність українців на шляху до Перемоги сьогодні захоплюють весь світ. Ми – українці, наша любов до України за останній час зросла до неймовірних розмірів, а що ж для вас є Україна?

Номер слайду 6

ІІІ- Інтерактивна вправа «Асоціативний кущ» до слова Україна. Для мене Україна це …

Номер слайду 7

Номер слайду 8

- Я буду читати початок, а ви продовжіть рядок: На землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, мила … І живуть тут люди добрі, працьовиті,І скажу, до речі, ще й … Землю засівають і пісні співають,На бандурі грають і вірші … Щоб жила й раділа кожная родина,Щоб була щаслива наша …Українаталановиті .складають. Батьківщина!

Номер слайду 9

УКРАЇНА – ЦЕ ОТЧА ЗЕМЛЯ, РІДНИЙ КРАЙ, ДЕ МИ НАРОДИЛИСЯ І ЖИВЕМО, ДЕ ЖИВУТЬ НАШІ БАТЬКИ, ДЕ ЖИЛИ НАШІ ПРЕДКИ. Напевне, усі ви зрозуміли, що ми живемо на унікальній землі. Ми маємо чим пишатися і чим гордитися, що захищати до останнього подиху.

Номер слайду 10

ІV Зупинка Чорна сторінка в історії України. Відеокліп Рік незламностіЗ повномасштабним вторгненням російської армії розпочався новий етап російсько-української війни, яка триває з 2014 року й до сьогодні…Тривожні сирени лунають майже щодня!Гине мирне населення України!Український народ бореться за волю і свободу!

Номер слайду 11

Що таке рашизм?Термін рашизм поєднує у собі слова росія та фашизм. Термін також використовує співзвучність слів рашизм і расизм.«Рашизм — це різновид тоталітарної, фашистської ідеології, симбіоз основних засад фашизму і сталінізму. Він є обґрунтуванням варварської геополітики РФ, спрямованої на окупацію та анексію територій інших держав, часто-густо позначається штампом „збирання земель російських“ і спирається на місцевий колабораціонізм та підтримку російської п’ятої колони»

Номер слайду 12

Прожили уже другий рік ми з війною ,вкрились коси жінок сивиною. Матері постаріли, зчорнілистрашне горе лишає їх сили .

Номер слайду 13

Стогне наша земля, також плаче ,без пори йдеш від мене , юначе . Тобі жити , лишень розквітаєшта навіки в могилу лягаєш

Номер слайду 14

Безневинні погинули діти,їм би сонцю, природі радіти. Довелося весь жах пережити ,де в сердечку цей біль помістити?

Номер слайду 15

Не по віку дорослими стали ,свої помисли теж поміняли . Чому ж люди зробилися звірі ?У якій допустимо це вірі ?

Номер слайду 16

Зруйнували, убили,спалилипо собі тільки попіл лишили. Лиш одне не змогли зруйнувати ,нашу віру та мужність забрати.

Номер слайду 17

Хлопці наші хоробрі, сміливітвердо йдуть проти вражої сили.І до смерті всі будуть стояти ,за плечима рідня, батько й мати.

Номер слайду 18

Дякуючи незламному духу наших воїнів, ми з вами маємо змогу розпочати навчання, проводити вільний час із користю, спілкуватись та інше. Українці – сильна нація. Духовність, Віра, дух Свободи та гостре відчуття потреби боротьби за Справедливість – ось вони – фундаментальні складові нездоланності Українського духу. Мужні, незламні сини і доньки України виборюють для нас можливість жити, мріяти…Але якою ціною? Кров’ю, потом, своїм життям… Гинуть найкращі, гине цвіт української нації. Сьогодні 1 вересня… Повинні лунати дитячий сміх, мелодійний шкільний дзвінок…Проте у реальності – сирени, згорьовані метері загиблих героїв, молитви до найвищих сил із проханням уберегти …

Номер слайду 19

Сьогодні 1 вересня на щиті наша Шполянська громада зустрічає загиблого героя…Захищаючи Україну загинув молодий юнак, шполянин Владислав Олександрович Буковецький, 2003 р.н. Під час виконання бойових завдань на фронті Донеччини віддав життя 30 серпня 2023 року.

Номер слайду 20

Лише 20 років прожив Герой. 24 серпня, перед поїздкою на 0 , освідчився у коханні , подарував каблучку , було так багато планів на життя... Мама потайки готувалася до весілля, купила весільні віночки для сина і його коханої…

Номер слайду 21

Гіркота від втрати, біль, яка пронизує, до якої не можна звикнути, яку не можна пробачити...

Номер слайду 22

30 серпня 2023 року під час виконання бойових завдань на Донеччині частина потрапляє під ворожий обстріл артилерії . Численні поранення несумісні із життям. Як же гірко усвідомлювати, що молодий воїн ніколи не стане нареченим, батьком, що більше не обіймуть його теплі мамині руки. https://www.facebook.com/100090481115584/videos/755705676311421/?idorvanity=1668432159879719

Номер слайду 23

За наш спокій кожен день платиться велика ціна десятками життів…Хвилиною мовчання вшануємо загиблих ГЕРОЇВ УКРАЇНИ.

Номер слайду 24

Хвилина мовчанняза загиблими воїнами в російсько-українській війніЦарство небесне, вічна пам'ять Героям.

Номер слайду 25

V «Чи знаєш ти свою країну?»Україна – це історія народу, який боровся за свою свободу і незалежність. Він бореться і сьогодні.

Номер слайду 26

Ведучий 1. Хто не знає своєї історії, той не вартий свого майбутнього. Кожен патріот добре знає історію та традиції свого народу. Спробуємо свої сили та дамо відповіді на запитання вікторини.

Номер слайду 27

1. Назва нашої держави? Україна2. Державна мова України … українська3. Столиця України? Київ4. Основні кольори нашого Прапора? Синій і жовтий5. Назвіть державні символи України. Герб, Гімн, Прапор України6. Назвати рослини – символи України. Верба і калина7. Що символізують кольори українського Прапора? Блакитний – небо, жовтий – пшеничне поле.8. Швидкий український танок. Гопак

Номер слайду 28

Номер слайду 29

9. Яка велика річка протікає на Україні? Дніпро10. З чим українці зустрічають гостей? З хлібом-сіллю11. Коли святкують День Незалежності України? 24 серпня12. Кого називають Кобзарем країни? Т. Г. Шевченко13. Назвіть популярні українські патріотичні сучасні пісні? «Ой у лузі червона калина!», «Горить, палає техніка ворожа…», «Байрактар…», «Стефанія», «Незламна…», та ін.14. Назвіть види зброї, техніки, яку використовують ЗСУ? джавеліни, байрактари, кулемети, дрони, тепловізори, та ін. 15. Які держави із-за кордону підтримують Україну та надають волонтерську допомогу? Польща, Чехія, Туреччина, Словаччина, Угорщина, Румунія, США, Великобританія, Іспанія, Франція та ін.

Номер слайду 30

Учитель: – Щороку ви поглиблюєте, збагачуєте новим змістом поняття «Батьківщина». Нещодавно поняття «Батьківщина» обмежувалось для вас рідною хатою, де вперше пізнали любов та опіку мами і тата, ласку бабусі, мудрість дідуся, тепло родини. Проминуло раннє дитинство – і вже стежинка від хати повела вас до школи. Саме тут відкрили для себе, що ви не просто діти своїх батьків, а ще й українці, а Батьківщина наша – Україна, велика і прекрасна.

Номер слайду 31

V І Зупинка «Інтелектуальна їжа»Ведучий 2 Відповідати – так або ні

Номер слайду 32

Одним із українських символів є булава. (так)- Перший президент незалежної України Леонід Кучма? (ні, Кравчук)В Україні розташований географічний центр Європи (так)Україна має сухопутний кордон з 9 країнами світу? (ні, 7)Чи п равда, що в Україні близько 30% світових площ чорноземів? ( так )Перша столиця України – Київ? (ні, Харків)Озеро Ялпуг найбільше в Україні. (так)

Номер слайду 33

Любіть Україну!!!

Номер слайду 34

VІІ. Зупинка Цікаві факти

Номер слайду 35

Місто,  у якому є найстаріша з діючих аптек України . (Львів)- Назва вікінгів  у Київський Русі. (Варяги)- Автор картин «Садко в підводному царстві», «Запорожці» (Рєпін)-  Автор скульптури «Давид». (Мікеланджело)-   Поетеса, авторка збірок « Проміння землі», «Мандрівки серця». Л. Костенко)

Номер слайду 36

  Двоскладова стопа з наголошеним другим складом. ( Ямб)- Автор байки « Бджола та Шершень». ( Сковорода)-   У якому століття засновано місто Київ . ( V ст.)-    Назва найбільшої у світі картинної галереї . (Ермітаж)- Скажіть французькою: «Це життя». (Селяві)- Хто очолював козацький курінь. (Отаман)

Номер слайду 37

Зупинка. Подорожуй Україною, а там – і Європою. Склади валізу до Одеси; у Карпати; на Срібне озеро. З такої інтерактивної гри зрозуміємо: чи готові діти до самостійного прийняття зваженого рішення. Що виберуть планшет, ноутбук, стильний одяг і модне взуття чи телефон, зручне взуття і рюкзак.

Номер слайду 38

Підсумок.

Номер слайду 39

Україна багатонаціональна, багатомовна, але вона – єдина, частинка глобального цілого – Європи. Пам’ятаємо, не забуваємо і цінуємо нашу неньку Україну. Збережемо наш патріотизм, віру та силу духу для наступних поколінь."Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни." Ліна Костенко 

Номер слайду 40

Використано інтернет-ресурси Дякую за перегляд!!! Серце Україна

Номер слайду 41

pptx
Додано
17 вересня 2023
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку