Презентація підручників НУШ з англійської мови

Про матеріал
У цій статті розглянуто як стандарти НУШ впливають на вибір підручників з англійської мови, адже саме тут реалізується ідея міжкультурного спілкування, міжнародної соціальної відповідальності, співпраці та розширення світогляду.
Перегляд файлу

Сучасний світ переживає різноманітні глобальні зміни, і ми з вами не лише свідки цих змін, а й безпосередні рушії, адже професія педагога спрямована в майбутнє. У цій статті хотілося б поглянути на те, як стандарти НУШ впливають на вибір підручників з англійської мови, адже саме тут реалізується ідея міжкультурного спілкування, міжнародної соціальної відповідальності, співпраці та розширення світогляду.

Звичайно, основа навчального процесу формується вчителем і його мотивацією, адже вчитель створює умови, в яких він стає рольовою моделлю зв'язку з відповідним предметом. Один з інструментів створення таких умов - це методико-матеріальне забезпечення. Цього року у вчителів англійської буде можливість обрати для себе підручники, якими держава забезпечить учнів та вчителів 5-х класів. Як зробити правильний вибір і на що орієнтуватись, коли безліч видавництв пропонують свої матеріали?

Повна відповідність Державному стандарту та концепції реформи освіти НУШ. Підручник, що відповідає цим стандартам містить у собі завдання комунікативного та компетентнісного характеру, де англійська мова виступає не філологічною дисципліною, а інструментом для вирішення завдань креативного, критично-мисленнєвого, колаборативного, комунікативного характеру.

 

Мовні компетентності. Підручник має надавати збалансований розвиток таких ліній, визначених Держстандартом:

 - Сприйняття усної інформації та письмових текстів іноземною мовою в умовах безпосереднього та опосередкованого міжкультурного спілкування.
 - Взаємодія з іншими особами в усній і письмовій формі та в режимі реального часу через засоби іноземної мови.
 - Надання інформації, висловлювання думок, почуттів та ставлення іноземною мовою.

 

Методико-матеріальне забезпечення. НМК повинен містити  автентичні аудіо записи, зроблені носіями мови, відео підтримку, широкий спектр методичних матеріалів для вчителя, КТП. Таким ми вважаємо підручник Prepare Ukrainian Edition, адаптований для України автентичний британський підручник від Cambridge University Press, Cambridge Assessment English та видавництва Лінгвіст. 

 

Експертиза та автори підручника. Prepare Ukrainian Edition - це результат багаторічних досліджень Кембриджського університету, основаних на запитах вчителів з усього світу, опитуваннях щодо зручності використання і відповідності учнівським інтересам, а також на інтеграції життєвих компетентностей та успішного збалансованого засвоєння живої англійської мови відповідно до рівня. Про це свідчать такі знаки якості, як зазначені в НМК джерела Cambridge English Corpus, English Profile, Cambridge Framework for Life Competencies. Саме тому, пропонуємо звертатися до міжнародних стандартів у викладанні, цінуючи, водночас і власну ідентичність із запропонованим НМК.

 

Апробація. Підручник для 5-х класів НУШ має бути випробуваний школами пілотного проєкту, що працюють за цього року. Prepare Ukrainian Edition сьогодні офіційно пілотується в 55 школах серед 3000 учнів і вже отримав високі відгуки вчителів пілотного проєкту.

 

Чіткість і гнучкість. Курс має чітку просту для сприйняття учнями структуру з короткими, але тісно пов'язаними між собою темами. Система курсу гнучка, що дозволяє вчителю працювати з різнорівневими класами, обирати ділянки, що потребують доопрацювання, впроваджувати проєктну діяльність, регулюючи самостійно відведену кількість годин.

 

Оцінювання. Підручник містить інтегроване формувальне оцінювання як протягом уроків, так і в відповідних секціях Review, Culture, Life Skills, Extra Activities, а також матеріали та секції для тематичного та підсумкового оцінювання.

 За такими критеріями пропонуємо вам поглянути на матеріали до Prepare Ukrainian Edition, які ми зібрали для вас тут.

Prepare Ukrainian Edition

Навчальний матеріал для учня Prepare Ukrainian Edition відповідає модельній програмі “Іноземна мова. 5-9 класи” для 5 класів закладів загальної середньої освіти (авт. Зимомря І. М., Мойсюк В. А., Тріфан М. С., Унгурян І. К., Яковчук М. В.).

 

Підручник з аудіосупроводом призначений для вивчення англійської мови в 5-му класі, розроблений згідно з Державним стандартом загальної середньої освіти Нової Української Школи та відповідно до Модельної навчальної програми для закладів загальної середньої освіти. Підручник має ґрунтовну комунікативну й діяльнісну спрямованість, розвиває основні наскрізні уміння і компетентності через залучення учнів до всіх видів мовленнєвої діяльності та відповідає віковим особливостям та інтересам учнів середньої школи. Підручник містить цікаві та актуальні для підлітків теми і персоналізовані інтерактивні завдання. Окрім цього, підручник спрямований на розвиток соціокультурної компетентності учня, забезпечуючи його необхідною інформацією про культурні особливості рідної країни та країни виучуваної мови.

 

Підручник складається з:

 

20 розділів (лексика і граматика + розвиток умінь читання, аудіювання, говоріння, письма).

7 країнознавчих розділів (Україна та англомовні країни).

5 розділів Life Skills (розвиток життєвих компетентностей).

Словник для кожного розділу в кінці підручника.

Секція з правилами та вправами на граматику в кінці підручника.

Секція з додатковими інтреактивними завданнями.

Підручник стане тобі в нагоді й подарує приємні миті, якщо ти:

братимеш активну участь у роботі, якомога більше розмовлятимеш і слухатимеш,

будеш частіше намагатися говорити англійською мовою, не боятимешся

помилятися, бо помилок не допускає той, хто нічого не робить;

поважатимеш інших людей – свого вчителя та однокласників; ніколи не будеш

насміхатися з того, хто помилився; поводитимешся з іншими так, як би ти хотів,

щоб поводилися з тобою;

не боятимешся ставити запитання, сміливо проситимеш учителя пояснити

матеріал; цікавитимешся думкою інших дітей, якщо з чимось не погоджуватимешся;

будеш розмірковувати, чому певної думки дотримуються автори тексту, із яким ти

б подискутував;

завжди знаходитимеш час, щоб повторити вивчений на уроці матеріал; будеш

звертатися до додаткових матеріалів на сайті, що допоможуть тобі в самостійній

роботі; прагнутимеш самостійно навчатися, тренувати пам’ять;

будеш експериментувати, бо кожен міні-проект – це заклик до творчого мислення;

завжди намагатимешся творчо думати та креативно розв’язувати завдання;

не пасуватимеш перед труднощами, бо немає нічого неможливого для того, хто

прагне досягти гарного результату.

Опанування знань – подібне до сходження на гору. Цей шлях подолає лише той, хто

постійно рухається вперед. Щоб досконало вивчити мову, потрібні роки, а не лише

дні чи місяці. Упевнені, що тобі під силу вивчити деякі особливості іноземної мови,

хоч вони й відмінні від української мови.

Гарного навчального року! Натхнення й наполегливості!

docx
Додано
29 жовтня 2022
Переглядів
495
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку