Презентація "Письменники Оржиччини. Валентина Хоружа"

Про матеріал

Додатковий матеріал до уроку літератури рідного краю у 7 класі. Містить короткі відомості про письменницю та її життєвий і творчий шлях.Додано анотацію із збірки "Поетичні намистинки для маленької Іринки"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Письменники Оржиччини. Валентина Хоружа

Номер слайду 2

Валентина Андріївна Хоружа. Народилася 24 січня 1958 року в селі Клепачі Лубенського району. Закінчила філологічний факультет Полтавського педінституту. Вроджена поетичність забезпечила Валентині Андріївні хист утілювати побачене, почуте, пережите в художні образи. Робота в шкільному колективі виробила вміння заглиблюватися в душевний і духовний світ людини. Творчу практику вона почала ще школяркою. 1973 року в «Лубенщині» з'явилися її дебютні вірші. Потім вона друкувалася і в Лубенській, і в Оржицькій районках, в обласних газетах «Молода гвардія», «Цілком відверто», «Педагогічний вісник», в «Літературній Полтавщині», у журналі «Імідж сучасного педагога» та ін..

Номер слайду 3

Основна тематика і образна система віршів обдарованої нинішньої оржичанки — це любов до рідної землі, її чарівної природи, краса людських взаємин і почуттів, у першу чергу кохання.

Номер слайду 4

Анотація до збірки  «Поетичні намистинки для маленької Іринки»«Поетичні намистинки для маленької Іринки» — чудова збірка поезії для дітвори Валентини Хоружої. Збірочка не лише знайомить малят із довколишнім світом, порами року, тваринками й комашками, а також навчає і пояснює звичні для дорослих, проте ще не зрозумілі для діток речі та поняття. Герої віршиків — справжні друзі та вірні товариші, які не полишать у біді і завжди прийдуть одне одному на допомогу. І навіть якщо ти маленький і боязливий, то це зовсім не означає, що в твоєму серці не знайдеться сили і хоробрості бути справжнім сміливцем, як у павука, чи навпаки — напускним котом - хвастуном, доки тебе не поманить комп'ютерна мишка. Віршики Валентини Хоружої вчать бути чемними і вихованими дітками, поважати кожну травинку і любити все, що нас оточує, а надто - свою рідну Батьківщину, хоч би де ми були. Збірка пронизана патріотичними мотивами, що нині дуже важливо і вкрай необхідно для маленьких українців і україночок.

pptx
Додано
24 лютого 2023
Переглядів
150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку