Презентація "Планета динозаврів"

Про матеріал
Презентація підійде для проведення тижня географії у школі. Для проведення виховних годин та зустрічей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

1. Хто такі динозаври. 2. Види динозаврів. 3. Найвідоміші динозаври. 4. Чому вимерли динозаври.

Номер слайду 3

Близько 230 мільйонів років тому на нашій планеті існувала величезна кількість найрізноманітніших видів динозаврів. Одні динозаври були величезними, як башта, інші- не вище за курку. Вони могли бігати на чотирьох або на двох лапах. Серед них зустрічалися люті хижаки і миролюбні травоїдні тварини.

Номер слайду 4

Вчені вважають динозаврів рептиліями, а значить, у них всіх була луската шкіра і вони відкладали яйця. Діти вилуплювались з яєць, котрі мати відкладала в теплий пісок. Зародки динозаврів могли дихати через пісок.

Номер слайду 5

Останки динозаврів, серед яких зустрічаються цілі скелети і скам`янілі яйця цих доісторичних гігантів, було виявлено у всіх частинах світу. На планеті жило багато видів динозаврів різних розмірів, будови і способу життя. Період, коли жили динозаври, називають ерою динозаврів.

Номер слайду 6

Ніхто не знає точно, як довго жили динозаври. Вчені думають, що деякі з них досягали віку двохсот років, але багато хто вмирав завчасно від хвороб або травм.

Номер слайду 7

Одні травоїдні динозаври пересувалися дуже швидко. Вони з легкістю тікали від ворогів. Інші динозаври рухалися повільно, та зате володіли своєрідною «зброєю». Тверді панцирні пластини, шипи і роги допомагали їм захистити себе. М’ясоїдні динозаври постійно шукали їжу, тому травоїдним доводилося або тікати, або захищатися.

Номер слайду 8

Хижаки (Цератозаври) Травоїдні (Бронтозаври) Літаючі (Птерозаври) Водні (Іхтіозаври)

Номер слайду 9

СТЕГОЗАВР Травоїдний броньований динозавр. Шипи на хвості допомагали йому захищатися від хижаків. ПЛЕЗІОЗАВР Чудово пристосувався до життя у воді: у нього не ноги, а ласти.

Номер слайду 10

Один з найбільших і найнебезпечніших хижаків за всі часи. Однак міг пересуватися зі швидкістю не більше 20 км/год – як звичайний велосипед. ТИРАНОЗАВР

Номер слайду 11

Цей справжній велетень вживав у їжу лише листя дерев, до якого міг дотягнутися завдяки своїй довжелезній шиї. ДИПЛОДОК

Номер слайду 12

РАМФОРИНХ Летючий ящір, але не пращур птахів ПАРАЗАВРОЛОФУС Своїм виступом – гребнем утворював такі гучні звуки, що їх було чутно на відстані кількох кілометрів.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

3. Інші вчені стверджують, що кінець епохи динозаврів поклали перші хижі ссавці, які харчувалися їх яйцями і дитинчатами. Але, що сталося насправді, дізнатися сьогодні неможливо.

Номер слайду 15

Процарювавши на Землі 160 мільйонів років, динозаври зникли з планети близько 65 мільйонів років тому а їх скелети, що зараз зберігаються у музеях палеонтології, звісно, пролили світло на далеколітнє тогочасся, але достатньо ще таємниць, пов’язаних із вимерлими тваринами ще тільки очікують на розгадку.

Номер слайду 16

ppt
Пов’язані теми
Географія, Презентації
Додано
22 червня 2023
Переглядів
1407
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку