Презентація "Планети Сонячної системи"

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при вивченні теми "Будова Сонячної системи". В кінці презентації є завдання для учнів та посилання на сайт "12 класних розвиваючих мультфільмів про космос: дивіться разом з дітьми".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Не бійся, що не знаєш, бійся, що не навчився. Китайська мудрість

Номер слайду 2

Планети Сонячної системи

Номер слайду 3

Меркурій. Сатурн. Венера. Уран. Земля. Нептун. Юпітер. Марс. Сонце Сонячна система включає вісім планет разом з їх супутниками, пояс астероїдів, комети, метеори та метеорити, космічний пил.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Планети поділяють. Планети земної групи. Меркурій. Венера. Земля. Марс. Планети – гіганти. Юпітер. Сатурн. Уран. Нептун

Номер слайду 6

ПЛАНЕТИЗЕМНОЇГРУПИ

Номер слайду 7

Меркурій. Венера. Земля. Марс. Найшвидша планета. Обертаеться навколо Сонця за 88 днів. Схожа на поверхню Місяця (кратерами). Нема атмосфери та води. На сонячній стороні дуже спекотно,а на протиположній-неймовірний холод. Не має супутників.

Номер слайду 8

Фотоматеріали про Меркурій

Номер слайду 9

Венера. Меркурій. Земля. Марс. Постійно покрита щільними хмарами, що складаються з сірчаної кислоти Не має супутників. Друга планета від Сонця. Виглядає як дуже яскрава зірка, її ще називають «ранковою зіркою».

Номер слайду 10

«РАНКОВА» ЗІРКА

Номер слайду 11

Фотоматеріали про Венеру

Номер слайду 12

Меркурій. Венера. Земля. Марс. Земля – третя планета від Сонця. Є життя!Має один супутник – Місяць. Земля утворилася приблизно 4,6–4,7 млрд.

Номер слайду 13

Фотоматеріали про Землю

Номер слайду 14

Марс. Меркурій. Венера. Земля. Марс – четверта планета Супутники: Фобос і Деймос. Найвища гора в СС – гора Олімп. Тиск на Марсі настільки низький, що кисень у крові миттєво перетворився б на газові бульбашки. Поверхня містить багато заліза, яке, окислюється і надає їй червоного кольору.

Номер слайду 15

Фотоматеріали про Марс

Номер слайду 16

Марсохід «Персеверанс» Посадка на Марс успішно відбулася 18 лютого 2021 року

Номер слайду 17

ГАЗОВІ ГІГАНТИ

Номер слайду 18

Юпітер. Сатурн. Уран. Нептун. Юпітер. Юпітер — п'ята й найбільша планета СС. Основні супутники: Європа, Ганімед, Каллісто, Іо. Юпітер не має твердої поверхні. Велика Червона пляма – вихор в атмосфері.

Номер слайду 19

Фотоматеріали про Юпітер

Номер слайду 20

Уран. Нептун. Юпітер. Не має чіткої твердої поверхні. Має яскраву систему кілець і супутники.Єдина планета СС, чия середня густина менша від густини води. Якщо її можна було помістити у величезну посудину з водою, вона б не потонула, а сплила на поверхню.

Номер слайду 21

Фотоматеріали про Сатурн

Номер слайду 22

Уран. Сатурн. Нептун. Юпітер. Сьома планета від Сонця. Відкрита Гершелем у 1781 році. Царство холоду й темряви. Має багато супутників. Подібно іншим планетам-гігантам, атмосфера Урану в основному складається з водню, гелію і метану.

Номер слайду 23

Фотоматеріали про Уран

Номер слайду 24

Нептун. Сатурн. Уран. Юпітер. Нептун – восьма планета від Сонця. Царство темряви й холоду. Температура на поверхні Нептна – мінус 200 градусів. Нептун – це «океан» з водню, метану і аміаку. Найвідоміший супутник – Тритон.

Номер слайду 25

Фотоматеріали про Нептун

Номер слайду 26

Завдання в зошитіНамалюйте Сонячну систему. Укажіть назви планет.

Номер слайду 27

12 класних розвиваючих мультфільмів про космос: дивіться разом з дітьмиhttps://denzhyttya.pp.ua/tvorchist/video/12-klasnih-rozvivayuchih-multfilmiv-pro-kosmos-divitsya-razom-z-ditmi/

pptx
Додано
9 грудня 2021
Переглядів
532
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку