Презентація "Планети Сонячної системи"

Про матеріал
Представлена на ваш розсуд презентація містить детальний опис кожної із восьми планет Сонячної системи, безліч цікавих фактів, фото. Даний матеріал стане гарним помічником під час подачі нової теми з Я досліджую світ у 4 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Планети Сонячної системи. ВЧИТЕЛЬ п. ОЧАТКОВИХ КЛАСІВ Черницького ЗЗСО І-ІІ ступенів з дошкільним підрозділом Дичик ольга степанівна

Номер слайду 2

Любі друзі! Сьогодні на нас чекає багато відкриттів. Ми будемо мандрувати безмежними шляхами неосяжного Космосу, пізнаємо таємниці зоряного неба, дізнаємося багато цікавого про денну зірку – Сонце, про нашого найближчого небесного сусіда Місяця. Отож в добру путь. Наша подорож розпочинається.

Номер слайду 3

Парад планет сонячної системи

Номер слайду 4

У Сонячній системі 8 планет, бо з 2008 року Плутона відносять до карликових планет поясу Койпера. Ось перелік планет у порядку зростання відстані до сонця: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун.

Номер слайду 5

Щоб краще порядок планет запам'ятати, треба правило таке знати: Маючи великі здібності малий юрко співає українські наспіви

Номер слайду 6

Що таке орбіта?Орбіта - шлях, по якому планета рухається навколо Сонця. Кожна планета рухається по своїй орбіті.

Номер слайду 7

Меркурій. МЕРКУРІЙ найближча планета до Сонця. Відстань між ними становить 57 900 000 км. Меркурій можна назвати кам'яною пустелею. Життя на Меркурії не існує.

Номер слайду 8

ВЕНЕРАВЕНЕРА - найяскравіша планета Сонячної системи. Її відстань до Сонця дорівнює 108 млн. км. За свій яскравий блиск у нічному небі їй дали ім'я римської богині кохання Венери. За розмірами вона майже така сама , як і Земля. Вона - немов “сестра” нашої планети.

Номер слайду 9

Земля. ЗЕМЛЯ – третя планета Сонячної системи, її відстань від Сонця близько 150 млн. км. Вона обертається навколо Сонця за 365 діб 5 годин 48 хвилин і 46 секунд. Єдина планета, що на ній ростуть рослини, живуть тварини і люди. Супутник нашої планети – Місяць.

Номер слайду 10

МАРСМАРС – четверта й остання планета, що входить до групи внутрішніх планет. Відстань між Марсом та Сонцем близько 228 млн. км. Марсові дали ім'я римського бога війни. Марс – пустельна рівнина з численними скелями, вулканами, поверхня вкрита дрібним піском. На Марсі є пори року. Він має два супутники – Фобос і Деймос.

Номер слайду 11

Юпітер. ЮПІТЕР – п’ята планета від Сонця, справжній велетень серед планет. Юпітер назвали на честь головного бога всіх римських богів. Відстань до Сонця – 778 млн.км. Склад Юпітера робить його схожим на склад Сонця. Юпітер – самосвітне небесне тіло. Навколо нього обертається 16 супутників.

Номер слайду 12

Сатурн. САТУРН – шоста планета Сонячної системи, їй дали ім'я бога, який був батьком Юпітера. Сатурн, так само, як і Юпітер, випромінює свою енергію. Навколо Сатурна обертаються дивовижні кільця. Крім них, навколо Сатурна обертаються 19 супутників. Сатурн має вигляд яскравої зірки.

Номер слайду 13

Уран. УРАН – сьома планета Сонячної системи. Це єдина планета, що обертається, ніби лежачи на боці. Уран має 15 супутників. Крім того, в нього є 11 вузьких кілець. Сам Уран зеленкуватого кольору.

Номер слайду 14

Нептун. НЕПТУН – восьма планета Сонячної системи. Має 5 дуже темних кілець. Але на вигляд - це одна з найдивовижніших планет, бо вона незвичайного блакитно-синього кольору. Головні супутники – Тритон і Нереїда.

Номер слайду 15

Дякую за увагу!Бажаю вам успіху!

pptx
Додано
10 лютого 2022
Переглядів
1139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку