Презентація "Побудова графіків і діаграм"

Про матеріал
Розробка презентації "Побудова графіків і діаграм" для лабораторно-практичних занять здобувачів освіти за професією "Оператор комп'ютерного набору"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Побудова графіків та діаграм в Excel

Номер слайду 2

Excel — прекрасний інструмент для роботи як в офісі, так і вдома. Він прекрасно підійде для статистичних розрахунків та побудови різноманітних діаграм звітності. Excel дозволяє будувати не тільки діаграми та звичайні графіки, а й навіть графіки різних математичних функцій.

Номер слайду 3

Побудувати таблицю аргументів та значень функції. Для побудови графіка функції необхідно перш за все побудувати таблицю аргументів та значень функції з цими аргументами. Як правило, значення аргументів змінюються з фіксованим кроком. Крок обирають невеликим, щоб таблиця значень функції відображала її поведінку на даному інтервалі. Розглянемо побудову графіка функції у=2x2 на інтервалі [-3;3]. В нашому випадку оберемо крок зміни аргументу рівним 0,5.

Номер слайду 4

2. Використати Майстер діаграм для побудови графіка, виконавши команду ВставкаДиаграмма 3. Вибрати тип діаграми: графік, вид: стандартний графік.

Номер слайду 5

4. У діалоговому вікні Исходные данные задати діапазон вихідних даних.

Номер слайду 6

5. Підписати вісі Х та Y та назву діаграми

Номер слайду 7

6. Вибрати розміщення графіка. Виберемо перемикач Поместить диаграмму на имеющемся листе. Діаграма буде впроваджена на робочий лист, ім’я якого вибирається з відповідного списку. Якщо вибрати перемикач Поместить диаграмму на листе отдельном, то діаграма з’явиться на листі діаграми. Натискаємо кнопку Готово.

Номер слайду 8

Вигляд готової діаграми-графіка на листі.

Номер слайду 9

Побудова усіх від найпростішої, до найскладнішої діаграми в Excel складається з цих простих кроків. Також за допомогою Excel можливо побудувати графіки декількох математичних функцій, утворюючи таким чином малюнок.

Номер слайду 10

Розглянемо приклад побудови малюнка окулярів, що складається з семи квадратичних математичних функцій. Для цього перш за все побудуємо 7 таблиць значень:

Номер слайду 11

Далі необхідно повторити всі описані вище кроки для побудови діаграми, вибираючи тип діаграми: точечная.

Номер слайду 12

Вигляд готової діаграми “Окуляри” на листі. Вона має 7 фрагментів точкових діаграм.

Номер слайду 13

Excel – це міцний інструмент для роботи з графіками, функціями та діаграмами. Його можливості дозволяють нам не тільки створювати необхідні діаграми різноманітної складності, але й редагувати вихідні данні у будь-який момент за потреби.

ppt
Додано
14 травня 2021
Переглядів
1197
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку