Презентація " Події. Обробники подій"

Про матеріал
Презентація, 8 клас, на допомогу вчителю при пояснені теми уроку: " Події. Обробники подій"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: «Події. Обробники подій».

Номер слайду 2

План уроку. Перевірка домашнього завдання. Події та їх обробники. Обробник події у мові Python. Працюємо з комп’ютером.

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання. Для чого призначено середовище IDLE?Які основні складові частини середовища IDLE і яке його призначення?Для чого призначено програму-інтерпретатор? Які основні етапи її виконання?Як створити проєкт з вікном мовою Python і встановити значення властивостей вікна?Як відкрити проєкт у середовищі IDLE? Як зберегти проєкт? Як запустити проєкт на виконання?

Номер слайду 4

Події та їх обробники. Під час виконання проекту з об’єктами можуть відбуватися події. З вікном можуть відбуватися такі події:

Номер слайду 5

Події та їх обробники. Key. Pres – подія, яка буде відбуватися при натисненні будь-якої клавіші на клавіатурі. З будь-якою подією, яка може відбуватися з вікном, можна пов’язати фрагмент проекту, який буде виконуватися одразу після настання цієї події. Такий фрагмент проекту називається обробник події. Фрагмент проекту, який пов’язаний з певним об’єктом, називається методом цього об’єкта.

Номер слайду 6

Обробник події у мові Python. У мові Python обробник події для вікна створюють як окрему підпрограму та пов’язують її з вікном, використовуючи метод bind (з англ. – пов’язувати). Підпрограма – це окремо виділена частина проекту, яка має своє ім’я та яку можна за цим іменем запустити на виконання. У Python розрізняють підпрограми двох видів: процедури і функції. Процедура – це підпрограма, результатом виконання якої є створення компонента (вікна та ін.) або змінення значень властивостей існуючого, виведення певного тексту, створення зображення тощо. Метод – це процедура або функція, що пов’язана з певним об’єктом. Функція – це підпрограма, результатом виконання якої є одне або кілька значень: числа, рядки тексту та ін.

Номер слайду 7

Обробник події у мові Python.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Подія. Позначення в мові Python. Click – клацання лівої кнопки миші або<1>Dbl. Click – подвійне клацання лівої кнопки мишіабо Mouse. Move – рух вказівника по вікну (англ.-рух)Key. Press – натискання будь-якої клавіші на клавіатуріСreate – створення вікна (англ.-розкривати)Close – закривання вікна(англ.-вихід фокуса)root.bind(‘<подія>’),<ім’я_обробника_події>) – команда пов’язування обробника події з вікном, що має ім’я root Призначення подій у мові Python

Номер слайду 8

Обробник події у мові Python. Загальний вигляд обробника подій такий:def <ім’я_обробника_події>(event): <команди, які будуть виконуватися під час настання події> (англ. define – визначити, event - подія)def <ім’я_обробника_події>(event) – рядок заголовка обробника подій. Наприклад, для обробника події з іменем click рядок заголовка буде таким: def click(event):

Номер слайду 9

Обробник події у мові Python. Розглянемо приклад процедури click – обробника події Click для вікна, під час виконання якої зміняться значення властивостей вікна.32411 – команда приєднання до проекту модуля tkinter2 – рядок заголовка обробника подій з іменем click3 – команди змінення значень властивостей вікна (команди обробника події потрібно записувати з відступом праворуч від лівої межі вікна редактора коду)4 – команди створення вікна та пов’язування з ним обробника події (записуємо від лівої межі вікна)

Номер слайду 10

Працюємо з комп’ютером.

pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Ривкінд Й.Я., Лисенко Т.І., Чернікова Л.А., Шакотько В.В.)
Додано
11 квітня 2023
Переглядів
2793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку