Презентація "Подорож до країни Граматики"

Про матеріал

повторити вивчене про частини мови; формувати вміння розпізнавати прикметники у загадках та описах; розвивати творчі здібності, самостійність, спостережливість, уяву, фантазію, зв'язне мовлення. Виховувати духовно – моральні якості, любов до рідної мови, землі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Подорож «До країни Граматики»

Номер слайду 2

Є на світі країна,не позначена на жодній карті світу. Це надзвичайна країна – без неї не може жити жодна мова, жоден народ, жодна держава. Це країна Граматики. У ній правлять справедливі та мудрі Закони і розумні Правила. Серед мешканців Граматики є Частини мови – Іменник, Прикметник, Дієслово та інші. Вони дуже поважні, кожен з них у Граматиці виконує надзвичайно важливу роль. Іменник вирощує імена і роздає їх усім, хто живе, росте, цвіте і навіть тим, хто вже не може жити. Прикметник – кмітливий, всезнаючий, відвертий, справедливий, принциповий і прискіпливий. Він справедливо визначає, якими є всі ті, що їх виростив іменник, він називає ознаки. Від його прискіпливого слова ніхто і ніщо не заховається. Дієслово – надзвичайно працьовитий мешканець Граматики. Він працює навіть тоді, коли всі сплять.  

Номер слайду 3

Зупинка Стартова озеро Мудрості 22 50 – 60 сл./хв 75 – 80сл./хв 90 – 95 сл./хв Зупинка Словникова Країна Граматика Зупинка Ігрова Зупинка Самостійна Зупинка Підсумкова

Номер слайду 4

Зупинка ” Стартова”

Номер слайду 5

Карта країни Граматики Що таке прикметник? На які питання відповідає? На що вказує прикметник? З якою частиною мови в реченні найчастіше зв'язується прикметник? Яким членом речення являється?

Номер слайду 6

Прикметник частина мови який?яка?яке?які? Ознака предмета іменник другорядний член речення

Номер слайду 7

Зупинка “Словникова”

Номер слайду 8

Зупинка “Ігрова”

Номер слайду 9

Пам’ятка при розв’язуванні прикладів на ділення   1.   Правильно запиши приклад у стовпчик. 2.   Поміркуй, з одиниць якого розряду можна розпочати ділення. 3.   Визнач число цифр у частці. 4.   Підбери першу цифру частки, дізнайся, скільки оди­ниць даного розряду розділилося. 5.   Знайди остачу, порівняй її з дільником (остача має бути меншою за дільник). 6.   Знеси до остачі одиниці наступного розряду і продовжуй ділення так само.   Зупинка “Самостійна”

Номер слайду 10

Сигнальні картки Все виконано! Допомога!

Номер слайду 11

Пам’ятка для виконання письмових робіт з української мови   -  уважно прочитай завдання до вправи і визнач , яким правилом користуватимешся під час його виконання; за потреби, ще раз прочитай правило, наведи власні приклади до нього; виконуючи вправу, звіряй із правилом; перевір роботу, використовуючи підручник, таблицю, словник

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зеленяк Мар`яна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 березня 2018
Переглядів
2013
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку