Презентація " Полімери, їх використання"

Про матеріал
Ця презентація має на меті ознайомити учнів із поняттям полімери, з їх використанням та наслідками щодо їх використання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання полімерів: еколого-економічний аспект. План проекту:

Номер слайду 2

Поліме́ри— природні та штучні високомолекулярні сполуки, молекули яких складаються з великої кількості повторюваних однакових або різних за будовою атомних угруповань, з'єднаних між собою хімічними або координаційними зв'язками в довгі лінійні або розгалужені ланцюги. Що таке полімери?

Номер слайду 3

Використання полімерів:еколого-економічний аспект. Сучасні полімерні матеріали (ПМ) на основі різних пластмас, еластомерів і волокон, використовують в самих різних галузях народного господарства, медицині, сільському господарстві, в побуті, повинні задовольняти усім експлуатаційним вимогам максимально довгий час, не змінюючи своїх основних характеристик, тобто мають бути довговічними в експлуатаційному плані. Полімерні матеріали, що вийшли з експлуатації, погано розкладаються та засмічують довкілля. Неконтрольоване спалювання полімерних відходів також пов’язане із викидами небезпечних шкідливих речовин, що виділяються при горінні багатокомпонентних полімерних матеріалів. Відношення до полімерних відходів, як до вторинної сировини дозволяє вирішити не лише екологічні, але економічні і соціальні проблеми, пов’язані з утилізацією відходів. Пластикове побутове сміття. Величезна кількість найрізноманітніших технічних і побутових виробів, які ще 100 років тому виготовляли тільки з дерева і металу, зараз отримала нове життя завдяки розвитку хімії. Проблемою планетарного масштабу стала утилізація виробів із пластику.

Номер слайду 4

П’ять величезних сміттєвих «островів» дрейфує океанами: по два — Тихим і Атлантичним, один — Індійським. Найбільший розміщено в Тихому океані між Каліфорнією і Гавайями: його розміри завбільшки із Францію, товщина — 30-50 м. Ці «острови» складаються з різноманітного пластикового сміття, що плаває на поверхні. Під впливом морських хвиль воно поступово перетирається на пил і осідає на дно, стаючи причиною смерті багатьох морських мешканців, які поїдають його. Щоб осягнути глобальну екологічну проблему, яка постала перед людством, слід зауважити, що, крім хімічного, постійно збільшуються обсяги інших типів забруднення:• механічні (інертне сміття, руйнування природних ландшафтів);• фізичні (тепло, світло, шум, електромагнітні поля, радіоактивні речовини);• біологічні (відсутність або недосконалість систем каналізації та очистки побутових стоків, розробка біологічної зброї, потенційна небезпека від широкого використання генетично модифікованих організмів).

Номер слайду 5

Острів сміття в Тихому океані

Номер слайду 6

Бережіть природу!

Номер слайду 7

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
21 лютого 2020
Переглядів
36055
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку