Презентація "Поняття моделі та моделювання"

Про матеріал
https://docs.google.com/presentation/d/1xXtT12kZewfiRWATURadMmjjUd3GIKKv/edit#slide=id.p1
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поняття моделі та моделювання.

Номер слайду 2

Ще з раннього дитинства ти знайомишся з навколишнім світом через гру з різноманітними іграшками: ляльками, плюшевими ведмедиками чи іграшковими автомобілями. Все це і є моделями справжніх об'єктів. Ще з раннього дитинства ти ознайомлюєшся з навколишнім світом через гру з різноманітними іграшками: ляльками, плюшевими ведмедиками чи іграшковими автомобілями, літачками тощо. Все це і є моделями справжніх об'єктів. 

Номер слайду 3

Модель — копія або образ будь-якого об'єкта, процесу чи явища, що використовується як заміна справжнього.

Номер слайду 4

Моделювання — метод пізнання, який передбачає створення і дослідження моделей. Моделювання є обов'язковим у багатьох наукових дослідженнях, бо дає можливість вивчати об'єкти та явища, за якими не можна спостерігати або відтворити їх під час експерименту.

Номер слайду 5

Модель може бути інформаційною або матеріальною. Інформаційна модель — це сукупність інформації, яка описує важливі властивості об'єкта і зв'язок між ними. Матеріальна модель — це предметна модель, що відображає зовнішні властивості та внутрішній склад вихідного об'єкта, суть процесів і явищ об'єкта-оригіналу.

Номер слайду 6

Приклад: Перший глобус, який дожив до нашого часу, створив у 1492 році географ з Німеччини Мартін Бехайм. Це була куляста модель нашої планети діаметром 54 см. Моделювання допомагає людині приймати обґрунтовані рішення та передбачати наслідки своєї діяльності. Процес створення інформаційних моделей комп'ютерними засобами передбачає використання різних програм: текстових і графічних редакторів, мультимедійних програм.

Номер слайду 7

Для якого типу моделей (матеріальні чи інформаційна) належить модель?

Номер слайду 8

Для якого типу моделей (матеріальні чи інформаційна) належить модель?

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 квітня
Переглядів
64
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку