Презентація " Поради батькам. Булінг"

Про матеріал
Поради батькам на зменшення ризикıв булıнгу та кıбербулıнгу для своєї дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Порадибатькам

Номер слайду 2

Поради батькам на зменшення ризикıв булıнгу та кıбербулıнгу для своєї дитини. Пıдготуйте свою дитину до ıнтеракцıї з однолıтками та онлайн-середовищем, щоб запобıгти булıнгу та кıбербулıнгу. Дıзнайтесь про ефективнı стратегıї та роздıлıть їх з нами!

Номер слайду 3

Розуміння проблеми булінгу та кібербулінгу1 Визначення булінгу. Поговірть зі своєю дитиною про те, що таке булінг та як він впливає на людей.2 Небезпеки кібербулінгу. Пошукайте конкретні ознаки та наслідки кібербулінгу, щоб зрозуміти його серйозність.3 Психологічні наслідки. Ознайомтеся з потенційними ефектами булінгу та кібербулінгу на дитину та її добробут

Номер слайду 4

Ознайомтеся з потенційними ефектами булінгу та кібербулінгу на дитину та її добробут. Якщо зовнішніх проявів немає або вони неоднозначні, зверніть увагу на дев'ять найпоширеніших ознак:1. У дитини мало або взагалі немає друзів, з якими вона проводить час.2. Боїться ходити до школи або брати участь у заходах з однолітками (гуртки, спорт).3. Ходить до школи довгим «нелогічним» шляхом.4. Втрачає інтерес до навчання або раптом починає погано вчитися.5. Приходить додому сумна, похмура, зі сльозами.6. Постійно відмовляється йти до школи, посилаючись на головний біль, біль у животі, погане самопочуття.7. Має розлади сну або часті погані сни.8. Втрачає апетит, проявляє тривожність, страждає від низької самооцінки.9. Якщо дитину шантажують у школі, вона може почати просити додаткові гроші на кишенькові витрати, щоб відкупитися від агресора.

Номер слайду 5

Ознайомлення з ознаками булінгу та кібербулінгу. Фізичний булінг. Вербальний булінг. Кібербулінг. Бійки та шкідливе погладжування. Викрадання майна. Позбавлення свободи руху. Образи та грубі слова. Розповсюдження пліток. Зневага та пригнічення. Негативні коментарі в мережіСкарги та образи в онлайн-середовищіРозсилання образливих повідомлень

Номер слайду 6

1 Встановіть щоденні розмови з дитиною, щоб вона почувала себе захищеною та готовою поділитися будь-якими проблемами.2 Створіть відкрите середовище, де ваша дитина буде почуватися комфортно ділитися своїми думками та переживаннями.3 Викладайте стратегії конфліктного врегулювання. Вчіть свою дитину, як ефективно розв’язувати конфлікти та відмовлятися від агресивних дій.

Номер слайду 7

1 Забезпечте конфіденційність. Обговоріть з дитиною межі використання Інтернету та встановіть правила щодо особистої інформації.2 Роз’ясніть дитині важливість міцних паролів та небажаність їх надавати комусь іншому3 Навчіть дитину не розголошувати особисту інформацію і не знайматися «переписуванням» з незнайомцями.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

2 Співпраця з професіоналами. Надайте своїй дитині емоційну та моральну підтримку, щоб вона почувала, що вона не сама. Якщо ситуація булінгу не поліпшується, зверніться до фахівців, таких як психологи або соціальні працівники.