Презентація «Поради батькам у вихованні підлітка»

Про матеріал

Презентація до батьківських зборів «Поради батькам у вихованні підлітка».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Поради батькам у вихованні підлітка

Номер слайду 2

На початку 2016 року майже дві третини (62%) дорослого населення України користувалися Інтернетом. Частка користувачів серед людей 18-39 років в Україні сягнула 91%, свідчать дані опитування КМІС.

Номер слайду 3

Найпопулярніші сайти України Google.com.ua. Це найпопулярніший сайт в Україні. Це найпопулярніша в Україні пошукова система. Youtube.com. Це наш улюблений Ютуб – синонім слова «відео». Vk.com. Найбільш популярна соціальна мережа займає третє місце у загальному заліку.

Номер слайду 4

Користь соціальних мереж

Номер слайду 5

Шкода соціальних мереж

Номер слайду 6

У соцмережах з’явилися групи, в яких кваліфіковані психологи доводять дітей до самогубства. Відомо, що фанати таких спільнот називають себе китами, тому що тварини асоціюються у них зі свободою.

Номер слайду 7

Приділяти більшу увагу психологічному стану дитини. Перевіряти шкіряні покриви дитини на наявність пошкоджень, зокрема звернути увагу на пошкодження різного роду в формі кита. Перевіряти акаунти дитини в соцмережах та групи, до яких входить акаунт. Перевіряти вміст спілкування в приватних чатах. Рекомендації батькам:

Номер слайду 8

Зайняти вільний час дитини спортивними або культурними секціями. Контролювати фото й та відеофайли на гаджетах дитини. Встановлювати функцію «батьківський контроль» на всіх гаджетах дитини. Рекомендації батькам:

Номер слайду 9

Руфери. Людей, які підкорюють хмарочоси, називають руферами. Для руферів не існує страху висоти – що вище, то екстремальніше, красивіше й неосяжніше. Найчастіше їхньою метою є отримання адреналіну, при виконанні акробатичних трюків, а також небезпечних селфі та відео з висоти пташиного польоту.

Номер слайду 10

Алкоголізм в УкраїніМайже 40% українських підлітків 14—18 років регулярно вживають спиртні напої.

Номер слайду 11

Алкоголізм в УкраїніВсесвітня організація охорони здоров'я провела опитування школярів у 41 країні світу, чи вживають вони спиртне. Україна в списку перша. 40 відсотків дітей в Україні вживають алкоголь.

Номер слайду 12

Алкоголізм в УкраїніВже в 11-12 років є не лише спроба алкогольного напою, а є вже досвід перебування у стані алкогольного сп'яніння. Навіть в 11-12-річному віці маємо приблизно шосту частину підлітків (хлопців, зокрема), які вже знають, що таке стан сп'яніння.

Номер слайду 13

Алкоголізм в УкраїніСьогодні в країні 1% дітей 12-13-ти років щодня вживають алкогольні напої. Вживання пива в Україні серед підлітків за останні чотири роки зросло вдвічі.

Номер слайду 14

Будьте не батьком, а другом. Час балувати дитину минув! Будьте більше другом, ніж батьком. На цьому етапі дуже важливо, щоб ваша дитина усвідомила, що ви любите її та дбаєте про неї. Замість того щоб виносити догани за помилки, продемонструйте підлітку, що ви розумієте ситуацію й завжди готові його підтримати.

Номер слайду 15

Поважайте особистий простір підлітка. Секрети складають більшу частину життя підлітка. Як батьку вам необхідно знати всі таємниці життя вашої дитини, але іноді їй необхідно надавати особистий простір тауникати втручання в її світ. Нехай ваша дитина приходить до вас тоді, коли він/вона дійсно потребує цього.

Номер слайду 16

Підготуйте себе до особливостей підліткового періоду. Підліток – це вже не дитина, тому треба певною мірою готувати себе до його виховання. Читайте книги або пригадуйте свої підліткові роки й те, як ви справлялися зізмінами у вашому житті. Чим більше ви дізнаєтесь, вивчите й проявите емпатії, тим краще зможете зрозуміти вашого підлітка та його проблеми.

Номер слайду 17

Дисциплінуйте, а не карайте. Коли ви намагаєтесь установити певні стандарти поведінки підлітка, не будьте нав'язливими. Обговоріть з дитиною дисциплінарні моменти й візьміть до уваги їїдумку. Поясніть, чому необхідно встановити правила дисципліни та яку користь вони принесуть їй. Дуже важливо дати підлітку можливість висловити свою точку зору перед установленням будь-яких дисциплінарних правил.

Номер слайду 18

Прищеплюйте почуття відповідальностіУ деяких культурах підліток уважається вже дорослим. Це сприятливий час, щоби зміцнити його почуття відповідальності. Спробуйте покласти на нього більшедомашніх обов'язків, а також надайте йому можливість самому справлятися з ними. Це повинно вселити в підлітка почуття відповідальності та впевненості в собі.

Номер слайду 19

Знайдіть час для систематичного довірливого спілкування з підлітком. Підлітки, як відомо, народ украй нетовариський, тому батьки просто зобов'язані забезпечити систематичне спілкування з дитиною. Батьки повинні знаходити час вільноспілкуватися зі своїми дітьми і співпереживати їх життєві перипетії. Це може бути будь-який час: під час сніданку, удень або в кінці дня за вечерею.

Номер слайду 20

Дійте превентивно, з урахуванням прогнозу розвитку подій. Шукайте відповідний час, щоби порозмовляти з вашою дитиною про важливі для неї запитання, які вона часто не у змозі поставити, або просто соромиться зробити це. Це може бутитактовна розмова про музичні переваги або серйозне обговорення таких тем, як період статевого дозрівання чи інтимне життя. Намагайтеся чітко відповідати на запитання підлітка, не намагайтесь ухилитись або давати завуальовані відповіді.

Номер слайду 21

Будьте свідомими й обережними. Необхідно надати підлітку особистий простір, але в той же час важливо взяти за правило дізнаватись (непомітно дізнаватися) про ті місця, які він відвідує, і про його компанію. Це не означає, що ви повинні шпигувати за своїм підлітком і підслуховувати його розмови. Ви повинні бути відкритим до спілкування, щоб дитина не боялася звертатись до вас.

Номер слайду 22

Будьте милосердними і співчутливими. Перед тим як суворо відчитати підлітка, постарайтесь поставити себе на його місце. Будьте розсудливими, дотримуйтеся правил і дисципліни. Важливо бути привітним, терплячим і здатним зрозуміти. Намагаючись дисциплінувати підлітка, ніколи не застосовуйте силу й не завдавайте фізичну шкоду його здоров'ю. Дослідження довели, що озлоблені та скривджені підлітки зазвичай виростають неповноцінними й навіть жорстокими.

Номер слайду 23

Будьте гідні наслідування. Навіть у підлітковому віці діти наслідують батьків просто тому, що батьки – це єдина константа в їх мінливому світі. Якщо існує невідповідність між тим, що викажете, й тим, що ви робите, підліток легко визначить фальш. Тому завжди намагайтесь бути прикладом для наслідування – тим, кого підліток з радістю копіює.

Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку