Презентація "Портфель досягнень. Портфоліо здобувача освіти НУШ".

Про матеріал

Презентація "Портфель досягнень. Портфоліо здобувача освіти НУШ".

В ній розкриті мета створення портфоліо,види портфоліо,перелік робіт і їх зразки,які збираються в портфоліо за розділами на прикладі учня і його родини.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Портфель досягнень. Портфоліо здобувача НУШ. Серпуховітіна Тетяна Іванівна,вчитель початкових класів. КЗ “НСЗШ І-ІІІ ст.№6”М. Нікополь. Дніпропетровської обл.

Номер слайду 2

Зміст Що таке портфоліо? Мета використання портфоліо. Види портфоліо. Види робіт, які розміщуються у портфоліо. Структура демонстраційного портфоліо.

Номер слайду 3

Термін “портфоліо”запозичений через посередництво англ. portfolio з італійської мови (portafoqlio- “портфель”),де утворений від porta ( “носи”) та foqlio (”аркуш”). Портфоліо може бути як на папері,так і в електронному вигляді і зберігатись локально(бути доступним лише визначеному колу людей,та глобально (для користувачів інтернету). Електронне портфоліо зручне в період дистанційного навчання,коли всі роботи зберігаються в предметних папках комп’ютера і мають швидкий доступ.

Номер слайду 4

Що таке портфоліо?Портфоліо – це систематичний збір робіт учня, що проводиться з певною метою. Портфоліо може містити роботи, що відбираються вчителем, дитиною та батьками. Портфоліо має відображати щоденні види діяльності дитини.

Номер слайду 5

Портфоліо має бути постійним процесом – так воно зможе відобразити зусилля дитини, її прогрес та навчальні досягнення за певний період часу. За допомогою портфоліо можна зрозуміти процес мислення дитини і спланувати відповідні стратегії та методи роботи з нею. Портфоліо відображає сильні сторони дитини, а також її потреби.

Номер слайду 6

Портфоліо – це інструмент, який демонструє досягнення учня. Портфоліо не є інструментом планування роботи з дитиною. Проте, вчитель використовує інформацію з портфоліо для подальшого планування - адже потрібно спочатку знати, що вже вміє робити дитина, перед тим, як планувати наступні кроки. Користуючись інформацією з портфоліо, педагог також дізнається про сильні і слабкі сторони дитини, про хід її мислення, про прогрес в опануванні навичками тощо.

Номер слайду 7

Портфоліо учня початкової школи може стати своєрідним заохоченням, а заповнення кожної нової сторінки, а також внесення цікавого матеріалу, мотивуватиме дитину на нові звершення. Батьки і вчителі початкових класів зможуть спостерігати за розумовим, фізичним і психоемоційним розвитком дитини.

Номер слайду 8

Мета використання портфоліо: Вивчення прогресу розвитку дитини за певний період часу, у тому числі прогресу з розвитку відповідних навичок (наприклад, навичок з письма). Забезпечення можливості для самооцінювання. Допомога вчителеві у визначенні індивідуальних цілей для дитини. Основа для оцінки та розроблення навчальної програми.

Номер слайду 9

Види портфоліо. РОБОЧЕ ПОРТФОЛІОДЕМОНСТРАЦІЙНЕ ПОРТФОЛІО ПОРТФОЛІО ВЧИТЕЛЯ

Номер слайду 10

Види робіт, які розміщуються у портфоліо. Зразки письмових робіт. Малюнки. Опитувальники. Коментарі педагога . Фотографії. Спостереження. Список прочитаних книг. Зразки спільних робіт. Самооцінювання. Коментарі батьків. Зразки робіт в рамках окремих освітніх галузей. Приклади вирішення проблем. Щоденники.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Надолинний Єгор

Номер слайду 13

21 жовтня 2010 р.машинки“Аліса в країні Див”Футбол. Стати програмістом вся сім’я разомсваряться друзіНадолинний Єгор

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Мої презентації

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Шановні колеги! В житті дитини відбувається важлива подія – це нова сходинка життєвого шляху підростаючої людини, і від того, як вона буде пройдена, залежить успішність майбутнього навчання. Важливою умовою готовності дитини до школи є реальна мотивація до навчання, оцінка власних можливостей, самого себе. Портфоліо – це збірка досягнень школяра за період навчання в початковій школі, яка має показати динаміку розвитку дитини, її успіхи та досягнення, її індивідуальність. Добрими порадниками і помічниками для дитини повинні стати саме – дорослі. Для цього знадобиться папка з файлами, в які вкладаються документи, письмові роботи, малюнки, копії дипломів дитини. Для систематизації треба допомогти дитині виділити розділи із розрізаних сторінок цієї книги. За роки навчання дитини у початковій школі вона відчує задоволення від власних успіхів, впевненість у подоланні труднощів, зможе найкраще представити себе перед учителями 5-го класу, долаючи проблеми наступності між початковою і середньою школою. Бажаємо всім успіхів і творчого натхнення!

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Використані джерела нова українська школа:порадник учителяhttps://www.slideshare.net/liliya1983/ss-67530552(ПОРТФОЛІО УЧНЯ). Фотографії з особистого архіву родини Надолинного Єгора.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Михайліченко Людмила Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 січня 2022
Переглядів
3153
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку