Презентація "Пошук інформації в мережі Інтернеті"

Про матеріал
Презентація "Пошук інформації в мережі Інтернеті" для учнів 4 класу Поняття "інформація", "браузер", "ключові слова"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пошук інформації в мережі ІнтернетіІНФОРМАТИКА 4 КЛАСУрок № 4

Номер слайду 2

Інтернет - це найбільша та найвідоміша із сучасних глобальних мереж, що об'єднує комп'ютери та комп'ютерні мережі всього світу.

Номер слайду 3

Для доступу до Інтернету потрібні програми, що встановлюються на комп'ютер. Однією з таких програм є браузер. Браузер — це програма, призначена для перегляду веб-сторінок і розміщених на них текстових, графічних та мультимедійних даних (відео, музики тощо).

Номер слайду 4

Браузери створюються різними компаніями, сьогодні існує багато таких програм. Кожна з них має особливості у використанні, але за їх допомогою можна виконувати схожі дії.

Номер слайду 5

Вікно браузера

Номер слайду 6

Для керування вікном браузера використовують кнопки керування вікном.

Номер слайду 7

У рядок пошуку вводять ключові слова і обирають інструмент Пошук або натискають клавішу Enter. Ключові слова — слово або кілька слів, за якими здійснюється пошук потрібних відомостей.

Номер слайду 8

Поміркуй, яку інформацію ти отримаєш, якщо використаєш ключове слово «миша».

Номер слайду 9

Правила визначення ключових слів

Номер слайду 10

Для пошуку в Інтернеті потрібних відомостей використовують пошукові системи. Це програми, призначені для пошуку відомостей в Інтернеті за ключовими словами. Спільним для головних сторінок різних пошукових систем є наявність рядка пошуку, до якого користувач із клавіатури має вводити ключові слова, і кнопки Шукати (Пошук, Знайти тощо).

Номер слайду 11

Результати пошуку за допомогою пошукової системи мають вигляд списку посилань.

Номер слайду 12

Алгоритм пошуку в мережі Інтернет. Крок 1. Добери ключові слова або фрази. Для цього виділи основну думку тексту, постав запитання за змістом тексту та добери характерні слова або фрази. Крок 2. Організуй пошук потрібних матеріалів. Відкрий сторінку пошукової системи та виконай пошук. Крок З. Проаналізуй результати пошуку. Ознайомся з коротким описом знайдених сайтів. Відбери з них ті сайти, які тобі потрібні. Крок 4. Збережи результати пошуку. Запиши назву сайту та його адресу. Занотуй цікаві факти, збережи зображення.

Номер слайду 13

Дайте відповіді на питання: Що таке браузер?Які браузери вам відомі і якими ви звикли користуватися?Що таке ключові слова?Як правильно дібрати ключові слова?Який алгоритм пошуку інформації в Інтернеті?

pptx
Додано
29 вересня 2022
Переглядів
2917
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку