Презентація посібнику у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт».

Про матеріал
Зазначений посібник виготовлено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в рамках виконання програм та заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності серед різних вікових груп населення, щодо небезпеки від мін та ВНП, навчання правильному поводженню з ними у небезпечних ситуаціях.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація посібнику у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт». Підготувала кл. керівник 8-А класу Боянського ліцею №1 Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

Обережно! Вибухонебезпечні предмети”На виконання листа Департаменту освіти і науки Чернівецької військової адміністрації від 26.04.2022 №01-34/691 відділ освіти, культури молоді та спорту надсилає для використання в роботі посібник у вигляді коміксів для дітей «Мінна безпека не без ПЕКа» та «Безпечний Пекосвіт». Зазначений посібник виготовлено Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в рамках виконання програм та заходів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності серед різних вікових груп населення, щодо небезпеки від мін та ВНП, навчання правильному поводженню з ними у небезпечних ситуаціях. Посібник розміщено в мережі Інтернет для безкоштовного завантаження за посиланням: https://www.ranok.com.ua/info-prazdnichnye-raskraski-kniga-3-snegurochka-5640.html та https://www.ranok.com.ua/info-bezpechniy-pekosvit-34684.html.

Номер слайду 3

“Мінна безпека не без ПЕКа”Видання навчає дітей правилам поведінки в небезпечних ситуаціях, містить цінні поради та інформаційні плакати, що допоможуть дітям краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій у разі виявлення мін та вибухонебезпечних предметів.

Номер слайду 4

“Мінна безпека не без ПЕКа” Навчальний посібник — книгу у вигляді коміксу створено для учнів середньої школи з метою формування бази знань щодо правил безпечної поведінки у ситуаціях, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами. Видання сприяє запам’ятовуванню школярами зовнішнього вигляду небезпечних об’єктів та їхніх ознак, навчає правилам поведінки в небезпечних ситуаціях, містить цінні поради та інформаційні плакати, що допоможуть дітям краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій, змоделювати поведінку в разі виникнення небезпечної ситуації,пов’язаної з мінами та вибухонебезпечними предметами.

Номер слайду 5

“Мінна безпека не без ПЕКа”Героєм цієї пізнавальної історії є добрий і кмітливий песик із планети Земля. Скориставшись скрутними обставинами щеняти і його довірливістю,лихий і підступний чолов’яга на ім’я Бенг обдурив малого і заманив на планету Чудасію. Лиходій переконав песика, до якого, до речі, звертався не інакше як «Цить!»,що повсюди треба потайки підкладати подарунки для діточок. Це начебто їхня благородна місія! І вони вдвох розкладали скрізь цікаві предмети та іграшки... Насправді іграшки виявились вибухівками! Місту загрожувала біда! Через випадковість від міни постраждав сам собака. Його життя врятували дівчинка Ліка та її друг Макс. Хлопець навіть зробив для песика електронний протез замість лапи, що її втратив бідолаха. Так і з’ясувалась правда про негідника Бенга та його лихий задум,а собака знайшов друзів і отримав нове ім’я ПЕК, що означає Протимінний Енергійний Красунчик! Усупереч власній волі друзі часто опинялися поблизу вибухонебезпечних пристроїв, адже їх було так багато! Треба було не лише самим правильно поводитися у ситуації, пов’язаній з ВНП, а й пояснити іншим жителям Чудасії, яких правил важливо дотримуватись, щоб залишатися у безпеці. Про те, як вони вирішили це надскладне завдання і читайте на сторінках цієї книжки-коміксу!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 8

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 9

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 10

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 11

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 12

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 13

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 14

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 15

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 16

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 17

“Мінна безпека не без ПЕКа”

Номер слайду 18

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 19

«Безпечний Пекосвіт»Навчальний посібник — книгу у вигляді коміксу розроблено для учнів 5–9 класів закладів загальної середньої освіти з метою формування бази знань щодо правил безпечної поведінки у ситуаціях, пов’язаних з мінами та вибухонебезпечними предметами. Видання сприяє запам’ятовуванню школярами зовнішнього вигляду небезпечних об’єктів та їхніх ознак, навчає правил поведінки в небезпечних ситуаціях, містить цінні поради та інформаційні плакати, що допоможуть дітям краще запам’ятати та засвоїти алгоритм дій, змоделювати поведінку в разі виникнення небезпечної ситуації, пов’язаної з мінами та вибухонебезпечними предметами.

Номер слайду 20

«Безпечний Пекосвіт»Головними героями коміксу є мешканці планети Чудасія. Це Ліка, Макс і собака ПЕК — Протимінний Енергійний Красунчик. Молодий учений Макс знайшов незаселену планету та вирішив перетворити її на сучасний науковий центр,а його друзі і з задоволенням підтримали цю ідею. Разом з командою однодумців Макс, ПЕК і Ліка вирушають на безіменну безлюдну планету,щоб за шість місяців підготувати її для майбутніх наукових досліджень. Прибувши на місце, екіпаж виявив четвірку щурят, які зайцями пробралися на корабель! Пацюки негайно учули небезпеку, викрали корабель і полетіли назад до Чудасії. Та на них ще чекає несподіванка! Планета виявилась дійсно небезпечною — ПЕК одразу відчув запах вибухівки. Усі шоковані таким розвитком подій. Щойно корабель зі щурами дістався Чудасії, Макс зв’язується з поліцією та батьком. Всупереч пораді батька Макс не повертається додому, а залишається, щоб зробити планету безпечною. Батько відправляє на допомогу синові фахівців-саперів, спецтехніку та заклятого ворога ПЕКа – колишнього злочинця БЕНГА, через якого ПЕК колись втратив лапу. Чи дійсно БЕНГ змінився? Чи вдалося друзям врятуватися самим і врятувати планету? Про це та багато про що інше читайте на сторінках цієї цікавої та повчальної історії. Вирушайте до «Безпечного Пекосвіту»!

Номер слайду 21

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 22

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 23

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 24

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 25

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 26

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 27

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 28

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 29

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 30

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 31

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 32

«Безпечний Пекосвіт»

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Зозуля Ірина Сергіївна
    Ви така розумничка!!! Така талановита вчителька!!! У наш час дуже рідко зустрінеш гідного педагога, який би поділився власною розробкою безоплатно - так, як Ви. Величезна подяка Вам!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
29 квітня 2022
Переглядів
4250
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку