Презентація "Пожежна безпека"

Про матеріал
Презентація з курсу Здоров’я, безпека та добробут. 6 клас. Воронцова Пожежна безпека ПОЖЕЖА ВОГНЕГАСНИК ЗАСОБИ ЗАХИСТУ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пожежна безпека

Номер слайду 2

Навесні та восени часто починаються пожежі, які виникають через спалювання сухого листя. Горить суха трава, листя на угіддях, очерет на болотах. Ті, хто палить суху траву, уважають, що роблять добру справу. Їм здається, що попіл зробить ґрунт більш родючим. Але все відбувається навпаки: вогонь руйнує ґрунт, перекидається на будівлі, несе лихо рослинам й тваринам. Як попереджати таку небезпечну подію? Запропонуйте план дій.

Номер слайду 3

Гасінням пожеж займається Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС)Повідомлення про пожежу приймають за телефоном 101

Номер слайду 4

Причини виникнення пожежнеобережне поводження з вогнемпорушення правил обладнання та експлуатації електроустановокпорушення правил обладнання та експлуатації печейпустощі дітей з вогнемпідпалинесправність виробничого обладнання

Номер слайду 5

Алгоритм використання вогнегасника

Номер слайду 6

Що має робити людина, якщо на ній загорівся одяг? Олена вважає, що треба швидко бігти, щоб вогонь згас. Микола каже, що слід дотримуватися правила «Зупинись, падай, перекидайся!». Хто з них має рацію? Як правильно поводитися в такому випадку?

Номер слайду 7

У випадку виникнення вдома пожежі діяти слід наступним чином:1. Не панікувати! Зателефонувати за номером 101 і викликати пожежників на допомогу.2. Намагатися за можливості припинити подачу газу або електроструму.3. Гасити вогонь самостійно можна у разі незначного займання, на початковій стадії загоряння, коли вогонь не встиг поширитись на інші предмети. Якщо вогонь вже відрізає шляхи відходу — ризикувати не треба.4. Дихати необхідно через зволожену тканину для захисту від чадного газу.

Номер слайду 8

Найбільше мені запам’яталося …Найбільше мені сподобалось…Я зрозумів / зрозуміла, що …

pptx
Додано
25 квітня
Переглядів
31
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку