Презентація пр книги В.Сухомлинського

Про матеріал

Презентація підготовлена до річниці В.О. Сухомлинського. У роботі описуються найвідоміші книги, які написані педагогом для дітей як молодшого віку, так і старшокласників. Матеріал допоможе вчителям та класним керівникам у підготовці до виховної години.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Книжки Василя Сухомлинського для дітей

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Ця книга — збірка мудрих і повчальних казок, оповідань, притч, новел, написаних для дітей і дорослих великим українським педагогом і письменником Василем Сухомлинським. Кожна казка, кожне оповідання розповідають читачам про неповторну красу природи, магічну силу доброти і чуйності у взаєминах між людьми, пробуджують у нас бажання захистити слабшого, допомогти старшим.

Номер слайду 8

У цій книжечці ви познайомитеся з веселими жабенятами, маленькими курчатами, з хвалькуватим, півником, з синичкою та шпаком... Хай усі вони стануть вашими друзями.

Номер слайду 9

Твори Василя Сухомлинського виховують найголовніше – людяність. Вони вчать відрізняти гарні вчинки від недобрих, бути чемними, поважати старших, захищати менших. «Ви живете серед людей. Кожен ваш вчинок, кожне ваше бажання позначаються на людях... Робіть так, щоб людям, які вас оточують, було добре», – писав Учитель. Саме про це йде мова в одному із творів збірки «Щоб ти став кращим».

Номер слайду 10

У цій книзі зібрано коротенькі оповідання та казки, які складав Василь Сухомлинський для своїх учнів. Кожне маленьке оповідання – яскравий образок з життя природи : як все співає в лісі, як розцвітають чудові квітки з золотими пелюстками, як дзвенять сніжинки, як працьовиті пташки з волосинок звивають собі гніздечка і як цікаве макове зернятко впало на землю і що з того вийшло... «Зупинись і поглянь, – ніби каже автор читачеві, – який гарний світ навколо тебе, яка незрівнянна краса тебе оточує!». Далі йдуть розповіді про різних тваринок: Все це добре знайомі, близькі й милі дітям істоти. І про кожну з них розказано щось нове, досі непомічене й незнане, таке, що заохочує вивчати життя птахів і тварин, життя природи та гаряче любити її.

Номер слайду 11

Збірка оповідань видатного українського письменника та педагога Василя Сухомлинського, які здатні вплинути на формування в дитини такої риси як людяність.  Це основа характеру, яку варто виховувати у молодому покоління. Твори повчають маленьких читачів розрізняти хороші вчинки та недобрі, показують приклад чемності, примушують замислитися над власними вчинками.

Номер слайду 12

pptx
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
2656
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку