Практична робота №1 1 клас«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»Мета роботи: Ознайомити учнів з інструментом «лупа». Формувати вміння працювати з лупою. Вчити проводити досліди з метою визначення ознак предмета і робити висновки. Розвивати пізнавальну активність. Виховувати дружнє ставлення одне до одного під час спільної роботи.
Практична робота №2 2 клас«Вимірювання температури повітря та води»Мета роботи: Навчити учнів користуватися різними видами термометрів; вимірювати та записувати температуру повітря і води. Розвивати спостережливість. Виховувати безпечне відношення до приладів вимірювання температури.
«Вимірювання температури повітря та води»План роботи1. Актуалізація знань про термометр:визначення термометра;встановлення учнями відповідності між зовнішнім виглядом термометра та його призначенням; називання і записування учнями основних складових термометра;Виконання учнями тестових завдань для перевірки знань про термометр.2. Повторення правил безпечного користування термометром.3. Виконання учнями практичної роботи на визначення показів термометра.
Практична робота №5 2 клас«Дослідження сніжинок за допомогою лупи та за малюнком»Мета роботи: Дослідити форми сніжинок за допомогою лупи та за малюнками. Продовжувати формувати вміння працювати з лупою. Розвивати пізнавальну активність, увагу. Виховувати інтерес до спостереження за природою у різні пори року.
Практична робота №7 3 клас«Аналіз запропонованого раціону харчування»Мета роботи: Скласти правила раціонального харчування. Формувати вміння аналізувати запропонований раціон харчування. Розвивати вміння встановлювати взаємозв'язок продуктів харчування і здоров'я травної системи. Виховувати відповідальне ставлення до свого здоров'я.
«Аналіз запропонованого раціону харчування»Схема. Правильний режим харчування. Свіжі продукти. Багато овочів і фруктів для отримання вітамінів. Півтора – два літри води на добу. Утворення отруйних речовин за неправильного зберігання продуктів. Надмірне вживання солі, жирів, солодощів і хлібобулочних виробів. Привабливе оформлення стола і страв.