Презентація "Практичні роботи з природознавства"

Про матеріал
У матеріалі міститься інформація щодо практичних робіт з природознавства для учнів початкової школи. Надано алгоритм дій для виконання практичних робіт.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичні роботи з природознавства. Учитель початкових класів Кайда Юлія Анатоліївна

Номер слайду 2

Практична робота №1 1 клас«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»Мета роботи: Ознайомити учнів з інструментом «лупа». Формувати вміння працювати з лупою. Вчити проводити досліди з метою визначення ознак предмета і робити висновки. Розвивати пізнавальну активність. Виховувати дружнє ставлення одне до одного під час спільної роботи.

Номер слайду 3

«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»План роботи. Бесіда з учнями про дослідження. Розповідь учителя про значення лупи та складових елементів лупи. Складання пам'ятки роботи з лупою. Практична робота в парах.

Номер слайду 4

«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»

Номер слайду 5

«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»

Номер слайду 6

«Дослідження дрібних деталей предметів за допомогою лупи»

Номер слайду 7

Практична робота №1 2 клас«Визначення показників термометра за малюнками»Мета роботи: Навчити учнів за малюнками правильно визначати температуру різних видів термометрів та записувати її. Розвивати спостережливість. Виховувати інтерес до вивчення природи.

Номер слайду 8

«Визначення показників термометра за малюнками»План роботи. Повторення матеріалу про термометр (види термометрів, будова та їх використання). Бесіда про безпечне користування різними видами термометрів. Практична робота.

Номер слайду 9

«Визначення показників термометра за малюнками»

Номер слайду 10

«Визначення показників термометра за малюнками»

Номер слайду 11

«Визначення показників термометра за малюнками»Розташуйте подані показники температури у порядку зростання:-12 °С, + 21 °С, 0 °С, +12 °С, - 21 °СРозташуйте подані показники температури у порядку спадання:+31 °С, 0 °С, -13 °С, -31 °С, +13 °С

Номер слайду 12

«Визначення показників термометра за малюнками»Завдання групам. Одягнути дівчинку Оленку на прогулянку згідно температури повітря на вулиці. Група 1 +11 ⁰С Група 2 0 ⁰С Група 3 +24 ⁰С Група 4 - 11 ⁰С

Номер слайду 13

Практична робота №2 2 клас«Вимірювання температури повітря та води»Мета роботи: Навчити учнів користуватися різними видами термометрів; вимірювати та записувати температуру повітря і води. Розвивати спостережливість. Виховувати безпечне відношення до приладів вимірювання температури.

Номер слайду 14

«Вимірювання температури повітря та води»План роботи1. Актуалізація знань про термометр:визначення термометра;встановлення учнями відповідності між зовнішнім виглядом термометра та його призначенням; називання і записування учнями основних складових термометра;Виконання учнями тестових завдань для перевірки знань про термометр.2. Повторення правил безпечного користування термометром.3. Виконання учнями практичної роботи на визначення показів термометра.

Номер слайду 15

«Вимірювання температури повітря та води»

Номер слайду 16

«Вимірювання температури повітря та води»

Номер слайду 17

«Вимірювання температури повітря та води»

Номер слайду 18

— Користуючись термометром, визначте температуру повітря (в класі, коридорі, на вулиці), свого тіла і води (у склянці). «Вимірювання температури повітря та води»

Номер слайду 19

Практична робота №5 2 клас«Дослідження сніжинок за допомогою лупи та за малюнком»Мета роботи: Дослідити форми сніжинок за допомогою лупи та за малюнками. Продовжувати формувати вміння працювати з лупою. Розвивати пізнавальну активність, увагу. Виховувати інтерес до спостереження за природою у різні пори року.

Номер слайду 20

Дослідження сніжинок за допомогою лупи та за малюнками. План роботи. Розповідь учителя про умови утворення сніжинок та їх форму. Дослідження форми сніжинок за малюнками. Повторення правил роботи з лупою. Практична робота.

Номер слайду 21

Дослідження сніжинок за допомогою лупи та за малюнками

Номер слайду 22

Дослідження сніжинок за допомогою лупи та за малюнками

Номер слайду 23

Практична робота №7 3 клас«Аналіз запропонованого раціону харчування»Мета роботи: Скласти правила раціонального харчування. Формувати вміння аналізувати запропонований раціон харчування. Розвивати вміння встановлювати взаємозв'язок продуктів харчування і здоров'я травної системи. Виховувати відповідальне ставлення до свого здоров'я.

Номер слайду 24

«Аналіз запропонованого раціону харчування»План роботи. Бесіда про поживні речовини, що отримуються з їжі, роль вітамінів у житті людини. Формулювання правил повноцінного харчування за поданою схемою. (Робота в групах)Практична робота.

Номер слайду 25

«Аналіз запропонованого раціону харчування»Схема. Правильний режим харчування. Свіжі продукти. Багато овочів і фруктів для отримання вітамінів. Півтора – два літри води на добу. Утворення отруйних речовин за неправильного зберігання продуктів. Надмірне вживання солі, жирів, солодощів і хлібобулочних виробів. Привабливе оформлення стола і страв.

Номер слайду 26

«Аналіз запропонованого раціону харчування»Сніданок школяра. Каша з цільної крупи з ягодами і цукром або медом. (Вуглеводи.)Йогурт. (Жири.) Сир, варені яйця або омлет. (Білки.)

Номер слайду 27

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
9 жовтня 2022
Переглядів
401
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку