Презентація "Права людини"

Про матеріал
Презентація "Права людини" для дітей початкових класів. Має фото та відеозображення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала вчитель початкових класів Федоренко т. і. Права людини

Номер слайду 2

Права людини-це її соціальна спроможність вільно діяти,самостійно обирати вид і міру своєї поведінки з метою задоволення різнобічних матеріальних і духовних потреб шляхом користування певними соціальними благами в межах, визначеними законодавчими актами. Міжнародні документи Статут ООН (Сан- Франциско. 1945р.) Загальна декларація прав людини (ООН. 1948р.) Європейська конвенція про захист прав людини і основних свобод (Рим.1950р.) Європейська соціальна хартія (Турин.1961р.) Міжнародний пакт про економічні, соціальні і культурні права(ООН. 1966) Міжнародний пакт про громадянські і політичні права(ООН.1966р.) Заключний акт Наради з безпеки співробітництва в Європі — НБСЄ (1975р.) Конвенція про права людини(1989р.)

Номер слайду 3

Громадянські права- це можливість громадянина брати участь у громадському та державному житті, вносити пропозиції про поліпщення роботи державних органів, безпосередньо брати участь у різних об'єднаннях громадян. Це право: на життя, на таємницю листування, на власну недоторканість, на недоторканість житла т.ін.

Номер слайду 4

Політичні права-це можливість людей, що характеризує їхнє фізичне та біологічне існування, задоволення матеріальних та духовних потреб Це- право на вільне зібрання в партії, право на проведення мітингів, зборів, походів, завчасно попередиши органи місцевого самоврядування.

Номер слайду 5

Соціально-економічні-це можливості людини і громадянина,що характеризує їхню участь у виробленні матеріальних благ та можливість забезпечити соціальні умови життя. Це:право на приватне підприємство, право на власність, право на страйк, право на відпочинок, право на заробітну плату не нижче від визначеної законом.

Номер слайду 6

Культурні права- це можливість доступу до духовних цінностей свого народу (нації) та всього людства. Це:право на освіту, Право на свободу наукової, творчої та художньої творчості.

Номер слайду 7

Екологічні права- це права людини і громадянина на безпечне екологічне середовище. Обов'язок-це суб'єктивно обумовленна вимога держави до особи діяти чітко визначеним у законі чином або утримуватися від певних дій.

Номер слайду 8

Основні обов'язки людини і громадянина - Не заподіювати шкоди приподі, культурній спадщині. -Відшкодовувати завдані збитки. -Сплачувати податки. -Шанувати державні символи України. -Неухильно додержуватися Конституції та Законів України.- Не посягати на права і свободи інших людей.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Гарантії прав людини і громадянина- це умови та засоби,що забезпечують ефективну реалізацію прав і свобод кожної людини і громадянина.

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

zip
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
136
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку