Презентація "Права та обов'язки пішоходів"

Про матеріал
Презентація у вигляді гри допоможе дітям швидше запам'ятати та використовувати правила т а обов'язки пішоходів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Обов’язки і права пішоходів. Гра «Пішохідний бій» .

Номер слайду 2

1 конкурс. Конкурс капітанів. Капітани по черзі мають правильно назвати, що означають дорожні знаки, які будуть з’являтися на екрані. Якщо якийсь капітан не зможе дати правильну відповідь, то її може дати наступний капітан. Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал. Команда того капітана, який набере більшу кількість балів і розпочинає гру. Бажаємо ВАМ успіхів!

Номер слайду 3

Дорожні знаки для пішоходів- пішохідний перехід- підземний пішохідний перехід- надземний пішохідний перехід- рух пішоходів заборонено- доріжка для пішоходів- пішохідна зона- кінець пішохідної зони

Номер слайду 4

2 конкурс. Конкурс команд. Команда того капітана, який набрав більшу кількість балів і розпочинає гру. Капітану необхідно правильно вказати на назву дорожнього знаку для того, щоб відкрилося питання. Команда має відповісти на запитання, яке приховане під цим знаком. Кожна правильна відповідь оцінюється в 1 бал. Бажаємо ВАМ успіхів!

Номер слайду 5

Конкурс команд

Номер слайду 6

Конкурс команд. Якого боку повинні триматися пішоходи, рухаючись по тротуарах і пішохідних доріжках?Правого

Номер слайду 7

Обов’язки і права пішоходів. Назустріч руху транспортних засобів. Як повинні йти пішоходи, які рухаються узбіччям чи краєм проїзної частини за межами населених пунктів, назустріч руху транспортних засобів?

Номер слайду 8

Обов’язки і права пішоходів. Сигналами регулювальника або світлофора. Якимим сигналами повинні керуватися пішоходи у місцях, де рух регулюється?

Номер слайду 9

Обов’язки і права пішоходів. Відсутності транспортних засобів, що наближаються. Закінчіть речення: «Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких об’єктів, що обмежують оглядовість, пішоходи повинні впевнитись у …»

Номер слайду 10

Обов’язки і права пішоходів. Лише з боку дверей і тільки після зупинки трамвая. З якого боку та коли дозволяється пішоходам виходити на проїзну частину на трамвайних зупинках, не обладнаних посадковими майданчиками?

Номер слайду 11

Обов’язки і права пішоходів. Так. Дайте відповідь «так» або «ні»: Пішохід має право на перевагу під час переходу проїзної частини позначеними нерегульованими пішохідними переходами, а також регульованими переходами за наявності на те відповідного сигналу регулювальника чи світлофора.

Номер слайду 12

Обов’язки і права пішоходів. НіЧи дозволяється пішоходам раптово виходити, вибігати на проїзну частину, в тому числі на пішохідний перехід?

Номер слайду 13

Обов’язки і права пішоходів. Вітаємо переможців гри!!!

pptx
Додано
19 квітня
Переглядів
32
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку