Презентація "Правила поведінки на воді"

Про матеріал
Знаходячись на відпочинку не слід забувати, що і на природі існують правила поведінки, яких треба неухильно дотримуватися.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

2020 рік. Правила поведінки під час літніх канікул. Підготував:вихователь Рябінкін Ю. В.

Номер слайду 2

2 3 Скоро вже закінчаться наші заняття та прийде час канікул, але перед тим, ми завжди говоримо з вами про правила поведінки та небезпеки, які можуть статись з нами під час відпочинку.

Номер слайду 3

2 3 Правила поведінки на природі Знаходячись на відпочинку не слід забувати, що і на природі існують правила поведінки, яких треба неухильно дотримуватися. Найбільша і головна проблема - це сміття. Категорично заборонено залишати в лісі упаковки з пластмаси, пластика, а також консервні банки і скляні пляшки, вони украй руйнівно діють на природний фон. Знай що папір розкладається 1-2 роки, поліетилен-10 років, пластик-40 років, консервна банка - 80 років, скло - більше 1000 років. 

Номер слайду 4

2 3 4 Не везіть в ліс сміття, його там і так предостатньо. Навпаки, на своєму прикладі покажіть, що захистити природу не так вже складно, якщо дотримувати елементарні норми поведінки. Беріть з собою в ліс спеціальний мішок для сміття, його ви викинете після приїзду в смітник чи спалите. Для розведення багаття використовуйте тільки сухігілки, не можна рубати живі дерева і навіть залишати на них які-небудь відмітини. Відпочиваючи на природі, люди нерідко залишають “пам'ять про себе” - вирізують на корі дерев написи, наприклад свої імена, роблять інші відмітини, наприклад пишуть на скелях фарбою свої імена і назви рідних міст. Психологи і учені, що вивчають поведінку тварин пояснюють ці дії інстинктом, що дістався нам від предків, - потребою “мітити” свою територію.

Номер слайду 5

2 3 Не забивайте цвяхи в живі дерева, що б щось повісити, натягнути і т.п.  Пам'ятаєте, що окрім вас в лісі знаходяться тисячі живих істот, для яких він є будинком. Ви б адже не стали розкидати сміття в гостях або псувати меблі? Не зривайте і не толочить рослини, вони можуть бути занесені в Червону книгу і знаходяться під охороною держави.

Номер слайду 6

2 3 Не розводьте багаття поряд з лісовій гущавині, ретельно гасіть  його перед відходом. Завжди заливайте багаття!  Навіть якщо ви вважаєте, що  все обкопане, і після  вас мох (торф, листя, трава, голки, камені.) знов не розгоряться,  ви можете сильно помилитися. Особливо, якщо   багаття нове  і дме вітерець. З іскри, як відомо, займеться полум'я. Дуже сумне видовище - проїжджати мимо лісу, спотвореного чорними низовими пожарищами... Всі вони - тільки від  ваших недопалків і не залитих багать. 

Номер слайду 7

2 3 У лісі ходи по стежинам і доріжкам. Пам'ятай: у траві і в лісовій підстилці мешкає багато маленьких тварин, яких можна ненавмисно роздавити. Крім того, від ходьби ущільнюється ґрунт, оголяється коріння дерев, гинуть рідкісні рослини Дивіться під ноги і уникайте місць, де змії люблять грітися -  старі вирубки, зруйновані хати і колодязі, уступи на скелях.

Номер слайду 8

2 3 4 Не шуми. Крик і гучна музика лякають лісових мешканців, і вони можуть покинути свої житла. Не беріть в ліс музику.  Дайте відпочити собі і іншим від звуків . Крім того, ви забуваєте про звірів і птахів,  які  просто страждають від цього , маючи чутливіші вуха. Не рви квіти. Зірвані рослини швидко загинуть і не дадуть насіння. Не буде насіння - не буде і квітучих рослин Не лови метеликів. Вони прикрашають природу і опилюють рослини. Пам'ятай: метелика погубити легко, досить потримати його в руці, і з його крилець опадуть луски, він не зможе більше літати.

Номер слайду 9

2 3 Не руйнуй мурашники. Мурашки по соломинці довго будують свій будинок, будь-яку працю треба поважати. Мурашки - санітари лісу, вони не дають сильно розмножуватися комахам-шкідникам Не збивай неїстівні гриби, вони теж потрібні лісу. Неїстівні для тебе, вони служать їжею багатьом тваринам

Номер слайду 10

2 Не чіпай пташині гнізда. Якщо побачив гніздо з яйцями або пташенятами, то постарайся тихо піти. Пам'ятай: потривожені птахи можуть покинути гніздо, а прим'ята трава або зламана гілка зроблять його помітним для хижаків. Не лови  інших тварин. Ліс - їх рідний будинок, їм буде погано в твоїй квартирі

Номер слайду 11

2 Не розпалюй в лісі багаття. Особливо це небезпечно під кронами дерев,на сухій траві,в хвойному лісі,у вітряну погоду. Пожежа в лічені години  може погубити ліс, на відновлення якого можуть піти сторіччя. Не залишай сміття в лісі. Пам'ятай: це будинок для тварин, в ньому повинно бути чисто.

Номер слайду 12

2 3 Бери  тільки фотознімки, залишай тільки сліди, вбивай тільки час.

pptx
Додано
21 травня 2020
Переглядів
576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку